Nigeria til sak mot svindelbrev

  • Endret
Over flere år har mange personer latt seg lure av forskjellige foretningstilbud som har kommet via e-post som oftest fra Nigeria. Mange har latt seg lure da dette har sett ut som enkle avtaler som ville gi god avkastning.

Det typiske brevet starter slik:
DEAR SIR,
URGENT AND CONFIDENTIAL BUSINESS PROPOSAL
I AM MARIAM ABACHA, WIDOW OF THE LATE NIGERIAN HEAD OF STATE, GEN. SANI ABACHA. AFTER HE DEATH OF MY HUSBAND WHO DIED MYSTERIOUSLY AS A RESULT OF CARDIAC ARREST, I WAS... (les hele brevet på neste side)

Antall liknende e-poster som Nigerianere har sendt ut, er enormt. Målinger har vist at de til tider har ligget på nivå med kjedebrev som "Bill Gates deler sin formue" og "Nokia deler ut gratis mobiltelefoner".

Den Nigerianske presidenten Olusegun Obasanjo uttalte nylig at landet nå skal trappe opp kampen mot nettsvindel. Et av tiltakene til presidenten er å opprette et eget direktorat som skal etterforske nettsvindel eller brudd på kode 419 som det heter i Nigeria.

Med stor suksess har Nigerianere svindlet folk fra hele verden på denne måten i nesten 20 år. Et av største offerene er en Brasiliansk bank som tapte nærmere 180 millioner dollar. Så langt skal 200 personer være arrestert for denne type nettsvindel.

En av grunnene til at Nigeria nå prioriterer bekjempelsen av nettsvindel fra Nigeria, er det negative rykte som landet har fått på bakgrunn av denne aktiviteten.

Kilde BBC.

Det typiske problemet med internasjonal nettsvindel er gjerne de landene der svindelen kommer fra. Etterforskning stopper ofte opp grunnet manglede kompetanse og vilje hos myndigheter i afrikanske og asiatiske land.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen