Nigeria-svindlere arrestert

Spansk politi har i storaksjonen operasjon Nile arrestert 310 personer i Spania i forbindelse med svindel på Internett. Svindlerne skal ha klart å få med seg 100 millioner euro med bruk av blant annet et falskt lottospill via e-post. Det er en nigeriansk mafia som skal ha stått bak dette svindelet. Dette skal være en av de største arrestasjonene av sitt slag i historien.

Operasjonen som startet i 2003 involverte fire hundre personer fra spansk politi, FBI og US Postal Service. Totalt ble 166 hjem rannsaket i spanske byene Malaga, Benalmádena, Mijas, Torremolinos og Marbella. Politiet har sålangt lagt beslag på 218 000 euro i kontanter, 2 000 mobiltelefoner, 327 datamaskiner og 165 faksmaskiner.

I tillegg til det falske lottospillet ble det sendt ut 6 000 000 "vanlige" Nigeria-brev. Her fikk mottakere blant annet tilbud om store penger fra et fond til tidligere diktator Saddam Hussein, hvis de først overførte en viss pengesum til bestemt konto.

I denne saken ble over 20 000 personer utsatt for svindel i 45 land. Det sies at resultatet av disse arrestasjonene kan føre til en dramatisk reduksjon i såkalte Nigeria-brev i nærmeste fremtid.

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen