Nick Cave med manus og musikk

Han og hans australske makker, John Hillcoat som har regien i filmen, har samarbeidet om flere prosjekter, blant annet i musikkvideoer til Cave.

- Han har snakket om å lage en western i 17 år, men fikk aldri skrevet manuset, så han spurte meg om å gjøre det. Det tok bare tre uker, sier Cave.

Må drepe broren

Filmen er en brutal og rå barokk westernfilm (westernpastisj) fra Australia. Handlingen utspiller seg på slutten av 1880 og Australia er et usivilisert sted. Kaptein Maurice Stanley skal temme villmarken og tar til fange de to yngste brødrene Burns, som er en beryktet søskenflokk. Den mellomste av dem får et ultimatum om å fange og drepe den eldste, ellers blir den yngste hengt. Dystert, som vi kjenner Cave fra musikkverden. Han har også skrevet filmmusikken til filmen.

- Jeg ble tvunget til å skrive filmmusikken, når jeg hadde skrevet manuset. Det var annerledes siden jeg ikke skrev noen tekster, og siden jeg skrev til bilder, sier han ifølge Helsingborg Dagblad.

Cave har også spilt i filmer som "Wings of Desire," "Johnny Suede" og "Ghosts of the Civil Dead." Dessuten har han en rolle i filmen "Leonard Cohen, I´m Your Man" som sammen med "The Proposition" var representert på årets filmfestival i Berlin.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen