Ni av ti bilder tatt med mobilen

Til tross for at kvaliteten på bildene generelt blir svært mye bedre tatt med digitalkamera har kameramobilen danket ut konkurrenten. I alle fall når man snakker om mengden bilder som blir tatt.

Tallene går frem av Future Image Mobile Imaging Report, og ansvarlig redaktør Tony Henning sier de anslår at det også vil gå tydelig frem av salget av kameramobiler.

Kameramobil selger best
- Vi anslår at det vil bli solgt mer enn 300 millioner kameramobiler på verdensbasis i løpet av 2005, sammenliknet med 85 millioner digitalkamera i samme periode, sier Henning til Sydney Morning Herald.

Også i Norge går salget av kameramobiler stadig opp. Hele fire av fem mobiler som er solgt i Norge i år har kamera, og tall fra EE-bransjen viser at mobilsalget foreløpig holder seg på et like høyt nivå som i fjor.

Det vil si at vi snart er oppe i en total av 3 millioner kameratelefoner på landsbasis.

Analoge bilder
Mobilbilder vil ikke danke ut vanlig analoge bilder, som fremdeles sitter på den største markedsandelen. Både speilreflekskameraer, lavkostnads- og engangskameraer er fremdeles svært utbredt i store deler av verden.

I tillegg er batteritiden en helt annen for denne typen kameraer, og det har fremdeles stor betydning for en del forbrukere. 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen