nForce4: PCI Express og Sound Storm 2

Det har en tid vært kjent at NVIDIA har jobbet med et brikkesett ved kodenavn "C8K-04". Ikke uventet vil dette brikkesettet etter alle solemerker offisielt bli navngitt nForce4.

Ventet lansering for nForce4 er i 4. kvartal i år og brikkesettet vil støtte alle de tre AMD64-plattformene, sokkel 754, 939 og 940. Det betyr at alt fra Athlon 64, Athlon 64 FX, Opteron og Sempron skal kunne kjøres på et nForce4-kort, avhengig av hvilken prosessorsokkel hovedkortprodusenten har utstyrt kortet med. Støtte for doble prosessorer skal også være på plass.

2x PCIe x16
Med nForce4 vil NVIDIA tilby PCI Express-støtte (PCIe) for AMD64-plattformene. Svært spennende er det i så måte at nForce4 får støtte for opp til to PCIe x16-slotter. Dermed muliggjøres f.eks. "SLI-oppsett" av GeForce 6800.

Sound Storm 2
En annen spennende "egenskap" ved nForce4 er Sound Storm 2. Foreløpig vites ikke hvilke spesifikasjoner denne løsningen får, men mange husker nok Sound Storm (1) som en spesielt god løsning for integrert lyd. Mange har nok dermed store forventninger til 2. generasjon Sound Storm.

Vi gjør oppmerksom på at informasjonen ikke er bekreftet fra offisielle kilder.

(kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen