nForce3 250Gb fra ASUS

ASUS sitt nye K8N-E Deluxe blir selskapets andre hovedkort for sokkel 754 og såvidt oss bekjent også et av de første kortene som er basert på nForce3 250Gb-brikkesettet. ASUS selv har ikke postet noen informasjon om hovedkortet enda, men ifølge Digit-Life skal kortene nå være klare for levering.

NForce3 250Gb-brikkesettet ble annonsert omtrent samtidig med AMD64-plattformen i september 2003, men har av en eller annen grunn latt vente på seg før nå. I løpet av de siste ukene har derimot flere store produsenter lansert hovedkort basert på brikkesettet, deriblant MSI og DFI.

ASUS K8N-E Deluxe får i likhet med NVIDIAs referansedesign gigabit ethernet, 2x S-ATA med RAID-mulighet, 800 MHz HyperTransport-buss og opp til 3 GB DDR-minne. ASUS har også lagt til åttekanals Realtek-lyd og to tilleggskanaler for S-ATA-disker som har sin egne, separate RAID-kontroller.

Ellers har kortet alle de "vanlige" funksjonene, som støtte for Cool'n'Quiet-teknologien, AGP 8x, 5x PCI, 3x DDR400-sokler, USB og FireWire. I tillegg kommer kortet som vanlig med massevis av ASUS sin egen programvare for overklokking og overvåkning av hovedkortet.

Mange stiller allerede spørsmål om ikke nForce3 250Gb-brikkesettene har kommet i produksjon for sent til å få noe særlig fotfeste i markedet. Allerede om få måneder kommer det nye prosessorer og sokler fra AMD som vil trenge bedre spesifikasjoner enn nForce3 250Gb-brikkesettene kan takle, som for eksempel HyperTransport-buss på 1 GHz.

Det ville derimot ikke være overraskende om brikkesettet simpelthen blir oppdatert når den nye bussen kommer, men det vil tiden vise.

(Kilde: Digit-Life)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen