NFF innrømmer feil i systemet

NFF innrømmer feil i systemet

MinFotball-appen delte Tippeliga-trenernes private mobilnumre ved en feiltagelse.

RBK-trener Janne Jönssons mobilnummer finner du i MinFotball-appen.
RBK-trener Janne Jönssons mobilnummer finner du i MinFotball-appen.
Det samme gjelder Vålerenga-sjef Martin Andresen.
Det samme gjelder Vålerenga-sjef Martin Andresen.
Og Aalesunds' Kjetil Rekdal.
Og Aalesunds' Kjetil Rekdal.

OPPDATERT: Etter publisering av artikkelen har telefonnumrene til Tippeligaens hovedtrenere blitt endret til "ikke kjent".

– Dette har ikke noe med hovedtrenerne i Tippeligaen å gjøre. Hovedtrenerne er nok det som gjorde det interessant for dere, men dette har med systemet å gjøre og berører personer knyttet til et lag. Når dere gjorde oss oppmerksom på dette så sjekket vi, forklarer André Flem, produktsjef portal i NFF, i en e-post til redaksjonen.

– Det viste seg at etter en oppdatering som ble gjort så var det et ”flagg” som ikke ble hensyntatt. Dette fikk vi rettet opp i, og like etter at artikkelen kom på trykk så var dataene i appen endret. Det har altså ikke vært slik siden lansering av appen. Veldig bra at dere tipset oss om dette så vi fikk ordnet dette raskt, og vi beklager at det i det hele tatt skjedde, skriver han videre.

Publisert artikkel:

Norges Fotballforbund har nylig sluppet en mobilapplikasjon i Apple App Store og Google Play som heter MinFotball. Her finner du terminlister og laginformasjon om fotballag fra Tippeligaen og helt ned til lilleputt-nivå.

Klubbene har også registrert kontaktinformasjon, noe som særlig er nyttig dersom to lag ønsker å bytte kampdato eller noe slik. I MinFotball-appen kan du imidlertid også raskt finne mobilnummeret til tippeligatrenere som Martin Andresen, Rune Skarsfjord, Jan Anders "Janne" Jönsson og Kjetil Rekdal - for å nevne noen.

Selv trenere som har hemmelig nummer i telefonkatalogen kan enkelt søkes opp via MinFotball.

Klubbene bestemmer

Tidligere Stabæk-kaptein André Flem, nå produktsjef for portalen til NFF, sier til Amobil.no at det er klubbene selv som har registrert kontaktinformasjonen som brukes i appen. Dette står de fritt til å endre når som helst.

– Klubbene har tilgang til FIKS, som er vårt administrative system, hvor man styrer hvilke data som kan være synlige ut av FIKS – til fotball.no og også MinFotball-appen, sier Flem.

– E-post og mobilnummer er særlig noe som er nyttig for breddefotballen, men klubbene velger selv hva slags informasjon som skal være i synlig, legger han til.

– Lite heldig

Vi ringer nummeret som står oppført for Strømsgodset-trener Ronny Deila, og kommer frem til riktig person. Han virker overrasket over at hans private mobilnummer har blitt gjort tilgjengelig via en app.

– Det er...lite heldig, sier Deila til Amobil.no.

Når vi ringer Stabæk-trener Petter Belsvik kommer vi i stedet frem til datteren hans. Hun gir oss imidlertid det riktige nummeret.

Hva synes du om at mobilnummeret ditt ligger lett tilgjengelig i MinFotball-appen?

– Jeg har jo ikke gitt beskjed noe sted om at det skal være hemmelig, svarer Belsvik.

Men det nummeret som er oppgitt gikk jo til datteren din?

– Gjorde det det? Da er det jo ikke bra. Jeg vet ikke hvordan de har fått tak i dette nummeret, sier Stabæk-sjefen.

Klubbene kan selv endre kontaktinformasjonen på NFFs nettsider, der de også velger hva som skal vises offentlig.

MinFotball kan kjøpes til iPhone eller Android for 21 kroner.

OPPDATERT: Etter publisering av artikkelen har telefonnumrene til Tippeligaens hovedtrenere blitt endret til "ikke kjent".

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen