NFC

NFC står for Near Field Communication, og fungerer i kombinasjon med RFID – radiofrekvensidentifikasjon. RFID er en metode for å lagre og hente data ved hjelp av bittesmå enheter kalt RFID-brikker. En RFID-brikke er en svært liten brikke som kan festes til eller bygges inn i et produkt, et dyr eller en person.

RFID-brikker inneholder antenner som gjør dem i stand til å motta og svare på radiofrekvenssignaler. Vi bruker i dag RFID-brikker for å identifisere kjæledyr ved øremerking, betale i bomringen med Autopass og mye mer.

Ved bruk av NFC kan telefonen din lese små mengder data fra en slik RFID-tjeneste, og kommunisere med andre dingser. Du kan for eksempel få ruteinformasjon, laste ned sanger, åpne applikasjoner som internett og radio på mobilen ved å la din NFC-telefon berøre en slik brikke.

Du kan også utføre betalinger ved å la mobilen din berøre en NFC-kredittkortleser eller billettautomat. All din betalingsinformasjon som for eksempel kredittkort, lojalitetskort eller tog- og flybilletter kan lagres i den integrerte chip-en i mobilen din.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen