Nexus Two likevel?

I juli i år skrev vi at det ikke kom noen Nexus Two. Google begrunnet dette med at hele hensikten med Nexus One var å skyve maskinvarebransjen fremover, og at prosjektet var vellykket. Det var rett og slett ikke behov for noen oppfølger. I mai sa også Google at de kom til å stenge sin Nexus-webside.

Nå svirrer det rykter om at det likevel kommer en oppfølger, og det allerede før jul. Det virker dog som om den er ment for det britiske markedet, all den tid Carphone Warehouse er nevnt som eneste detaljist. Ryktet omfatter ikke hvem som kommer til å produsere telefonen, annet enn at det mest trolig ikke blir Samsung.

Lite salg

Nexus One startet sin karriere tidlig i januar, og man kunne kjøpe den på Google sine sider, enten åpen eller med T-mobile-abonnement. I april ble Nexus One kun solgt gjennom teleoperatøren Vodafone. Salget har imidlertid gått relativt dårlig, og nå virker det som om Google prøver en ny strategi. Istedenfor en operatør, satser de på en enkelt forhandlerkjede, Carphone Warehouse. Det gjenstår å se om dette er det som skal til for å få salgstallene til å stige.

Populær hos Android-utviklerne

Det eneste stedet Nexus One har solgt godt er i utviklerbutikken til Android, der kjent som ADP3. I denne butikken har kun regisistrerte Android-utviklere lov å handle, og det første partiet ble utsolgt. Den er imidlertid tilbake nå, og det ser ut til at den enda er populær.

Hverken Google eller Carphone Warehouse kommenterer ryktene.

Oppdatert:
Ut fra nye rykter ser det ut til at det likevel dreier seg om en Samsung-variant. Telefonen skal ha mye til felles med dagens Galaxy S, men være noe tynnere. Enkelte nettsteder spekulerer også i om telefonen vil bli hetende Nexus S.

(Kilder: www.pcmag.com, /nexus404.com/Blog/ gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen