Nexus S kommer til Norge

Samsung I9023 Nexus S

Form: Trykkskjerm
Prosessor: 1 GHz
Batteri: 1500 mAh
Skjerm: 4 tommer, 480 x 800 piksler, kapasitiv trykkskjerm
GPS: Ja, assistert
Wi-Fi: Ja
Bluetooth: Ja, 2.1med A2DP
Kamera: 5 megapiksler, autofokus og LED-lys
Frontkamera: Ja, 5 megapiksler
Operativsystem: Android 2.3 (Gingerbread)
Flash-støtte Ja
DLNA Ja
Gyroskop Ja
Radio: Ja, med RDS
NFC-brikke: Ja
Formatstøtte: MP3, ACC, ACC+, EAAC+, WMA, MPEG4, H.263, H.264
Inn-/utganger: Micro-USB, minijack
Lagringskapatistet: 16 GB

Samsung er i ettermiddag kommet med en pressmeling rundt deres samarbeid Google om den nye Nexus-telefonen. Telefonen skal altså hete Nexus S og kjører på versjon 2.3 av Android-operatvisystemet som har fått tilnavnet Gingerbread. Det morsomte av alt er denne også kommer på det norske markedet, noe den første Nexus-telefonen aldri gjorde.

Dette blir den første telefonen med denne utgaven av Android, og det skal visst nok bli en lynrask opplevelse.

Skal sette standarden

– Samsung og Google har hatt et tett samarbeid for å skape den beste brukeropplevelsen. Vår ambisjon er at vi sammen med Google kan fremme utviklingen av androidplattformen og skape en smart mobil som har overlegen funksjonalitet og gir fantastiske brukeropplevelser. Nexus S er resultatet av dette samarbeidet, sier Johan Larsson, nordisk produktsjef for Samsungs mobiler.

Nexus S er også utstyrt med gyroskop. Dette er noe som vi kun har sett i Iphone 4 tidligere, og gyroskopet gjør kort sagt at telefonen vil være svært følsom for alle veier man beveger den. Dette er noe man kan få mye bruk for i for eksempel spill.

Har NFC

NFC-støtte er også på plass. Vi skrev sist uke at Samsung skal satse stort på denne teknologien, og her ser vi det første eksemplet på dette. NFC, eller Near Field Communications gjør at man kan bruke telefonen til å for eksempel betale med eller åpne dører ved hjelp av den trådløse funksjonen for overføring av informasjon som sitter i telefonen.

– NFC er en teknologi som er på sterk fremmarsj og vil forenkle hverdagen for de fleste av oss. I stedet for betalingskort og nøkler kan vi bruke mobilen. Samsung har gjort flere prosjekter med NFC, men Nexus S blir vår første mobil som har funksjonaliteten forhåndsinstallert, sier Johan Larsson.

Bøyd skjerm

Noe mange sikkert merker seg er også at telefonen ser litt bøyd ut. Dette er fordi den skal ha en bedre og mer komfortabel passform i hånden under alle former for bruk. Til og med trykkskjermen er bøyd for å gi en bedre ergonomisk opplevelse.

Ryktene som Super-AMOLED2-skjerm og tokjerneprosessor er fortsatt verken bekreftet eller avkreftet så vi får bare følge med og oppdatere så snart mer informasjon blir tilgjengelig. Prisen er heller ikke fastsatt ennå, men at den vil ligge et sted rundt 4-5 000 kroner er nok ganske sansynlig.

– Med Nexus S når vi dem som ikke vil inngå kompromiss, men vil være i forkant på både hardware og software, sier Larsson.

Les også: Google-sjef viste frem Nexus S
Les også: Her er Nexus S
Les også: Ny mobilteknologi ser dagens lys

Kilde: (pressemelding, phonearena, gsmarena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen