Nexus kan få to utgaver i år
Teknofil
(Bilde: Google)

Nexus kan få to utgaver i år

Billig prosessor fra MediaTek kan gi oss en Google-telefon til under tusenlappen.

Det er ikke lenge siden Google lanserte Nexus 5, selskapets femte mobiltelefon med "ren", uberørt Android i kretsene. Nexus-mobilene har til nå vært relativt dyre, store og kraftige, og de har blitt lansert én gang i året.

Nå ser det ut til at Google vil lage enda en versjon i 2014 – og den blir langt billigere.

Kommer i tillegg til Nexus 6

Slik ser dagens Nexus-modell ut. Den er hverken noen billigmodell eller en av de dyreste telefonene på markedet. Dermed er det kanskje ikke så dumt med et innhugg fra Googles side i et av disse markedene også?
Slik ser dagens Nexus-modell ut. Den er hverken noen billigmodell eller en av de dyreste telefonene på markedet. Dermed er det kanskje ikke så dumt med et innhugg fra Googles side i et av disse markedene også?Foto: Google

Som nevnt skal ikke Google bryte tradisjonen sin, og vil derfor heller ikke presentere neste generasjon Nexus, altså Nexus 6, som en billigmobil. De vil i stedet fortsette å lage én serie telefoner med toppmodellspesifikasjoner og tilsvarende prislapp, men samtidig produsere en billigere modell som skal koste godt under tusenlappen.

Brikke fra MediaTek

Som forventet er ikke dette annet enn rykter. Ryktene stammer fra Kina, der de i følge Phonearena skal ha lekket ut tidlig fredag morgen. Google skal angivelig samarbeide med MediaTek for å få kloa i rimelige systembrikker.

Det er slike brikker som er hovedgrunnen til at selskaper som Huawei, ZTE og Xiaomi kan lage kvalitetstelefoner til lave priser. For eksempel er rundt 20 prosent av produksjonskostnadene til Xiamois enormt populære telefon Xiaomi Hongmi knyttet direkte til systembrikken, en firekjerners MT-6589-prosessor fra MediaTek.

Det skal nevnes at brikkene fra MediaTek ikke er regnet for å holde samme kvalitet som for eksempel Snapdragon-serien fra Qualcomm. De burde imidlertid fungere greit til å lage rimelige mellomklassemobiler med grei ytelse.

Nexus-telefonene er helt klart noe for seg selv i mobilverdenen:
Her testes alle modellene mot hverandre samtidig! »

(Kilde: Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen