Nextgentel fikk WiBro-frekvens

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler
Nextgentels informasjonssjef, Morten Ågnes lover ikke mobilt bredbånd med det første.

Post- og teletilsynet offentliggjorde i dag at Nextgentel vant auksjonen om 2,3 GHz-frekvensen i Norge. Åtte aktører deltok i budrunden, men Nextgentel stakk av med seieren etter et bud på sju millioner kroner.

Hva bredbåndsleverandøren skal bruke den nyvunne frekvensen til, er imidlertid usikkert. Post- og teletilsynet har nemlig ikke lagt noen føringer på hva slags teknologi som skal brukes i frekvensbåndet.

– Ikke bestemt oss
– Vi har ikke bestemt oss for noe spesielt, sier Morten Ågnes, konserndirektør for informasjon hos Nextgentel. Han forklarer det var viktig for Nextgentel å sikre seg 2,3 Ghz-frekvensen, også kjent som WiBro, etter at de tidligere dro i land WiMax-frekvensen på 2,5 Ghz.

WiMax-teknologien kan brukes til å tilby trådløst bredbånd i teoretiske hastigheter opp mot 50 Mbit over lang avstand. WiBro er en beslektet teknologi, som kan brukes til mobiltelefoni.

– Vi jobber med trådløst bredbånd totalt sett, og derfor passer det godt at vi nå har fått 2,3 Ghz-frekvensen, sier Ågnes.

Ingen planer
Likevel er det ingen grunn til å tenke på å kutte ut ADSL-linja helt enda. Nextgentel har nemlig ingen konkrete planer om å tilby bredbånd over WiMax eller telefoni over WiBro med det første.

– Man er avhengig av sluttbrukerutstyr, men dette er foreløpig alt for dyrt, forklarer Ågnes.

Nextgentel eies av TeliaSonera, som også eier NetCom GSM. Dermed er det i følge Ågnes ikke unaturlig å tro at selskapet på ett eller annet vis driver med prosjekter som har med mobiltelefoni å gjøre.

Dermed er det fortsatt et åpent spørsmål hva Nextgentel faktisk skal bruke sin nyvunne frekvens til.

(Kilde: NPT.no, Teleavisen.no, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen