NEWCARD – Ny og forbedret teknologi fra PCMCIA

Det er ikke bare billigere å produsere NEWCARD PC-kort, ytelsesmessig er den nye standarden dagens PCMCIA Cardbus standard overlegen. NEWCARD er basert på den kommende PCI Express standarden som er utviklet av PCI-SIG. PCI Express er en seriell buss med svært høy ytelse som har en frekvens på 2,5GHz. Ved bruk av 32 såkalte ”baner” kan PCI Express gi en teoretisk båndbredde på 16GB/s. Dette gjør bussen svært essensielt for kommende bussteknologier som IEEE 1349b og USB 3.0.

NEWCARD PC-kort vil være nærmere 2,5cm brede mens kortplassene vil fortsatt være like brede som i dag. Dette er fordi PCMCIA gruppen ønsker at den nye standarden skal være bakoverkompatibelt med dagens PCMCIA PC-kort. En annen hensikt er at man skal få plass til to NEWCARD PC-kort ved siden av hverandre. Dette er nyttig dersom man har tenkt til å kjøre kort som tar fysisk mye plass som f.eks. nettverkskort, minnekort og harddisker.

Intel, IBM, Dell, Microsoft og mange andre større aktører er med på å utvikle teknologien. Hvorvidt Apple kommer til å ta i bruk NEWCARD er foreløpig ukjent. Det er ventet at løsninger basert på NEWCARD vil komme ut på markedet i løpet av andre halvdel av 2004.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen