New York Times slutter på papir

Ansvarlig redaktør for avisen New York Times, Arthur Sulzberger Jr, holdt nylig en tale under en konferanse i London, og forteller at avisen i fremtiden kommer til å slutte på papirformat. Det har gått rykter om at dette vil skje i 2015, men Sulzberger vil ikke oppgi noen eksakt dato, men at dette vil skje en gang i fremtiden.

New York Times ser nå på ulike betalingsløsninger som vil være økonomisk forsvarlig for avisen. Neste år skal det prøves ut en ny modell settes i verk hvor deler av innholdet blir gratis, mens andre deler kommer leseren til å måtte betale for.

En undersøkelse som er gjennomført av det amerikanske selskapet Audit Bureau of Circulations, viser at opplaget av amerikanske papiraviser er blitt redusert med ni prosent i løpet av en seksmåneders periode i 2009.

En annen undersøkelse gjennomført av organisasjonen Newspaper Association of America, viser at inntektene for amerikanske aviser ble redusert med 27,2 prosent i 2009 sammenlignet med året før.

Tidligere i år forsøkte den britiske avisen The Times å ta betalt for innholdet på nettet, og resultatet ble at avisen mistet nesten 90 prosent av sine nett-lesere.

(Kilde: IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen