New York-politiet oppretter Facebook-enhet

Foto: Nick Allen/Wikimedia Commons

New York-politiet oppretter Facebook-enhet

Skal overvåke sosiale medier og forhindre forbrytelser før de blir begått.

Politiet i New York City har opprettet en enhet ved navn Social Media Unit – som skal overvåke sosiale nettverk som Facebook, Twitter og MySpace for å finne forbrytere som planlegger å utføre kriminalitet og snakker om sine kriminelle handlinger på nettet.

Kevin O'Connor har fått ansvaret for den nye enheten og skal være en av New York-politiets fremste eksperter på internett og gjengvirksomhet.

Annonserer forbrytelser

Blant målene til "Facebook-enheten" er å forhindre forbrytelser før de skjer. Et eksempel kan være spontane arrangementer som blir opprettet, og som inviterer tusenvis av mennesker til fest på tilfeldige steder – noe som har skapt trafikkaos og farlige situasjoner.

Det er også eksempler på at drap er blitt annonsert på Facebook, og New York-politiet har brukt slike uttalelser som bevismateriale i flere drapssaker.

Som ild i tørt gress

Opptøyene i London og andre engelske byer de siste dagene har vist hvordan sosiale medier og mobile plattformer kan bli brukt av både politi og forbrytere – og at informasjon sprer seg raskere enn ild i tørt gress.

Bråkmakere og kriminelle har aktivt benyttet seg av Twitter og Blackberry Messenger for å organisere seg og advare hverandre om politiets bevegelser.

Politiet har også tatt de moderne mediene i bruk, og har blant annet samlet bilder fra gatekampene på sosiale medier og brukt dem til å identifisere gjerningsmenn.

Din mening

Hva syns du om New York-politiets nye strategi? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: NY Daily News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen