New Monday, november 2006

Inviterte foredragsholder for møtet var Finn Roger Bråthen fra Right Management Consultants.

Finn Roger Bråthen

Right Management Consultants bidrar med omstillingsprosesser, og er en del av et stadig voksende Manpower. Bråthen arbeider her som seniorkonsulent og coach innen karriereutvikling, for de gode tidene til tross er det stadig større omstillinger på gang med tilhørende karriere-endringer for mange mennesker. Blant de viktigst verktøy er da nettverksbygging, ikke minst fordi det er nettopp her ca. 80 prosent av alle stillinger blir formidlet. Istedet for å liste opp alle gode prinsipper her, henvises det heller til foilene.

Mingling og nettverksbygging hører sammen, og som den flittige leser av denne spalte vil ha merket seg, så er dette heller ikke lett. Bråthen tok et ukonvensjonelt grep, og prøvde tvangsmingling. Folk ble stillt opp i to kosentriske ringer, 10 personer i hver, og hver i den indre ringen skulle på ett minutt fortelle personen de hadde ovenfor seg i den yttre ringen om hva de het, faglig styrke, personlig styrke og interesser. Etter ca. et minutt ble det gitt et signal, og den indre ringen roterte ett hakk. Ikke overraskende var det tungt i begynnelsen, men etterhvert løsnet det selv hos forknytte nordmenn, og Bråthen var igrunnen fornøyd med resultatet.

Oppsummering

Fornøyd var nok også 2 utsendte fra et rekrutteringsbyrå. Møtet hadde ikke engang kommet igang med selve foredraget før Bråthen formidlet kontakt med en deltaker og rekrutteringsbyrået. Arbeidsmarkedet er hett, og Bråthen improviserte litt utover det opprinnelige programmet, og intervjuet rekruttererne om hva de var på jakt etter, en vri neppe noen i salen hadde ventet seg.

Tidligere i år var det typisk rundt 100 deltagere på møtene, men etter sommerferien ser det ut til å ha stabilisert seg på ca. 50. Det kan se ut til at arbeidsbelastningen i bransjen er nå såpass høy at ikke alle lengre kan ta seg tid til slike foredrag. Det er igrunnen synd, for nettverksbygging er nyttig i arbeidet, en egenskap som dagens møte viste krever innsats, men også trening.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen