New Monday, mars 2006

Til å holde foredragene var Rick Salmon i Xelerator AS og Rune Riveland i Knowledge Provider Solutions AS  invitert. Begge har erfaring i internasjonalt salg av teknologiske produkter.

Rick Salmon

Rick Salmon har lang erfaring som entreprenør med forretningsutvikling med gründere i Norge, og er nå konsulent, entreprenør og coach in selskapet Xelerator AS. Blant annet har han arbeidet med multimediaselskapet Scali som flere nok vil huske fra Amiga-tiden. Hans inntrykk er at det sprudler med gode ideer i Norge, men de fleste greier ikke å stå løpet ut, men går tom for ressurser før kommersiell lansering. Av de som lykkes, er det for få som velger å ta steget fullt ut ved å lansere i utlandet.

Han hadde følgende tips til vordende gründere:

  • gjør det du elsker, og elsk det du gjør
  • kjenn dine kunder fullstendig
  • sett opp en strategi og følg den konsistent igjennom prosjektet
  • skap deg en urokkelig tro på at du kan lykkes
  • fokuser på holde ut gjennom hele løpet
  • still deg selv store spørsmål
  • skaff deg hjelp fra erfarne folk

Internasjonalisering var et viktig moment, for det norske markedet er lite, og han mente mange holdt seg til hjemmemarkedet for lenge. Når det er sagt, så fremholdt han Norge som et bra marked å starte i siden nordmenn ofte er entusiatiske til nye ting. Nisjer er viktige, en må finne seg en som en kan bli ledende i, men en må heller ikke glemme oppfølgermarkedet. Kjøper kunden produkt A er det gode sjangser for også å selge produkt B.

Rune Riveland

Rune Riveland fortalte hvordan Knowledge Provider Solutions AS lanserte deres produkt for onlinesalg GoOnline i Vietnam. De har solgt ca. 800 enheter i Norge, men regner med å selge 13000 i Vietnam, og han kunne fortelle om en rivene utvikling i et land vi vanligvis hører lite om. Det er ikke nok med rette teknologien, selv om den er viktig. Det var også viktig å komme i inngrep med øverste myndigheter og finne en partner. Siden Vietnam ønsker å bli medlem i verdens handelsorganisasjon (WTO), hadde man en viss sikkerhet for at det forretningsmessige skulle være ryddig.

Presentasjonen hans er lagt ut for nedlasting.

Oppsummering

Sammenlignet med tidligere møter var det overraskende få som hadde møtt frem til dette møtet i New Monday, er nyskapning bare reservert de helt store festtalene? Gründere har en lang vei å gå før de når målet, og risikokapitalen tørket inn etter dot-comfallet. Nå er det en ny bølge på gang, og det skjer mye nyskapningsarbeide, så en får håpe flere finner gründertanken interessant.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen