New Monday, februar 2006

IT-Pub i februar ble som vanlig holdt første mandag i måneden, 2006-02-06. Dagens tema var "Ny dag - ny jobb?" med undertittel "Vi gir deg 5 ting du SKAL og 5 ting du IKKE skal gjøre i et jobbintervju". Til å holde foredragene var Janne Jarnfeldt fra MPS og Pål Thomassen IMS invitert. Begge har ledende stillinger innen rekruttering.

Atter en gang var det påmeldt så mange at et større lokale måtte brukes. Dette har nå skjedd 3 ganger på rad og må vel nå kunne kalles en trend.

Janne Jarnfeldt

Hennes presentasjon er tilgjengelig som PDF.

Pål Thomassen

Hans presentasjon er tilgjengelig som PDF.

Spørsmål fra salen

Som vanlig var det muligheter for spørsmål fra salen. Hvordan skal en få frem resultater på sin CV når resultater ofte er gradvise og kommer over lengre tid, var ett spørsmål. Foredragsholderne anbefalte da å se på målene som var satt, skrive 2-3 setninger om disse og ansvaret en hadde, og formulere dette opp mot målene.

Skal en ha bilde på CV, er et vanlig spørsmål. Det generelle svaret var at en måtte sørge for at den skilte seg fordelaktig ut når det finnes kanskje over 100 andre søkere. Likevel, den ene foredragsholderen kunne ikke anbefale å bruke bilde, men heller vente til selve møtet med å "vise ansikt".

Noen har parallele kontakter med flere rekrutteringsbyråer samtidig, spørsmålet var om en skulle være åpen om dette. Begge foredragsholderne følte at det ikke var noe problem å ha flere parallelle kontakter, men sa at åpenhet nok er å foretrekke.

Mange bedrifter velger å kjøre rekrutteringen gjennom byråer, via search eller selection som det heter på nyere norsk. Selection er å velge fra søkere etter åpen utlysning av en ledig stilling, mens search er når bedriften velger å ikke utlyse stillingen, men ber et rekrutteringsselskap finne egnede kandidater i all stillhet. Spørsmålet fra salen var da hvordan en kan gjøre seg synlige for rekrutteringsselskaper slik at en kommer med i search og ikke bare i selection. Svaret var at en alltid kan sende inn CV til disse byråene, riktignok med den haken at den ikke kan spisses til en spesifikk stilling. En annen mulighet er å snakke med bedrifter i nettverket til slike byråer. Konferansieren fra Dataforeningen benyttet anledningen til å promotere nettverksmøter i regi av bl.a. Dataforeningen som egnede arenaer for å treffe rekrutteringsbyråer.

Oppsummering

Oppfordring til mingling er nærmest blitt som et refreng i en revy: alle vet det kommer og alle smiler litt. Dessverre er nok dette en skikkelig sliter i norsk kultur, men noen bevegelser i salen kunne en skimte, og ikke alle var turer til baren heller. Mange deltakere har allerede noen års arbeidserfaring, men også studenter var tilstede denne gangen.

Foredragene er lagt ut til nedlasting i New Monday sitt diskusjonsforum.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen