Test

Neverstore - Heroes Wanted

Neverstore har faktisk holdt det gående i syv år, men noe album ble det ikke før i fjor. Og når høyballen først begynte å rulle ble de plutselig å se på flere konserter og festivaler. De har også vært oppvarmere for de amerikanske bandene Good Charlotte og My Chemical Romance. Og det toppet seg ifjor da de takket være hengivne fans vant MTVs pris for beste svenske band, i konkurranse med travere som The Ark og Sahara Hotnights.

Gutta fra det svenske poppunkbandet Neverstore.
Gutta fra det svenske poppunkbandet Neverstore.

Hørt det før

Det er ikke vanskelig å høre hvilke plater som lå under senga deres syv år tilbake i tid, bandets platesamling bestod for det meste av Green Day, Blink 182 og Millencollin. Musikken Neverstore her serverer oss er det man tidligere kjente til under navnet punk, som man hørte på utover 90- og 2000-tallet. Svenskene har hatt flere slike type band, nevnte Millencollin er ett eksempel. Undertegnede skulle mer enn gjerne slått fast at punken er tilbake, bedre enn noen gang, men Neverstore kommer absolutt ikke med noe som beviser det.

”Heroes Wanted” er Neverstores andre plate og prioriteres høyt av Sony BMG i Sverige. I tillegg har bandet skaffet seg kontrakt med Epic Records i USA, det burde jo i det minste vitne om noen kvaliteter. Men det kommer dessverre ikke fram på denne platen. Skal man sammenligne Neverstore med noen blir det gladpoppunk-bandene Blink 182, Good Charlotte og lignende. Problemet er at de høres ut som dårlige kopier av dem, vi har hørt alt dette mye bedre før. Bandet klarer ikke å tilføre sjangeren noe nytt, og alt blir hørendes veldig upersonlig ut. I pressemeldingen presenteres trioen som ett punkband som har øre for umiddelbare og energiske punklåter, og har tydeligvis perfeksjonert uttrykket som ble utviklet av amerikanske punkband. Dette er langt fra noen perfekt punk, undertegnede vil heller høre gamle Green Day-låter fremfor denne såkalte ”perfekte” punken, uansett dag.

Dette er dessverre ikke bra nok, gutter!
Dette er dessverre ikke bra nok, gutter!

Refrengene mangler

Det er selvfølgelig futt i Neverstore på noen områder som redder heleheten litt. Men det holder seg sjeldent på høyt nivå gjennom en hel sang, det blir bare bruddvis bra. Skal man trekke frem låter som funker er det verdt å bite seg merke i den Offspring-inspirerte Count Me Out. Den funker stort sett bra, bortsett fra sekvensen mot slutten hvor bandet plutselig bestemmer seg for å jamme litt. Det er noen få andre låter som det er fullt mulig å like, men som oftest er det ikke mye å rope hurra for. Noen minner om Green Day, mens noen igjen kan høres ut som My Chemical Romance, men bare i dårligere versjoner. Når man ikke klarer å komme med noe nytt og personlig innen denne sjangeren blir alt fort likt det som tidligere har blitt gjort. Til og med vokalen høres ut som en dårligere kopi. De feiler også på ett viktig punkt, når man først skal spille denne typen poppunk bør man kunne lage fengende refrenger som fester seg i hodet, om lytteren vil det eller ikke. Dette klarer heller ikke Neverstore, og man glemmer sangene like fort som man hørte om dem.

Hvordan dette bandet kunne bli så populære er et lite mysterium, men en grunn kan være at de spiller punken så enkel som mulig, og som folk kjenner igjen fra tidligere. I tillegg sies det at de skal være Sveriges beste live-band. Mulig det holder i Sverige, men tviler på at det vil føre til betydelig suksess i USA.

Konklusjon

Den svenske trioen i Neverstore klarer dessverre ikke å overbevise på "Heroes Wanted". Vi har hørt alt dette før, og da var det i tillegg mye bedre. Bandet blir rett og slett dårlige kopier av andre band, og når de i tillegg mangler evnen å lage fengende refrenger blir dette rett og slett kjedelig. Gå heller tilbake i tid og snurr gamle Green Day- eller Millencollin-plater i stedet.

Neverstore Heroes Wanted   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen