Network Norway og Tele2 sliter

Network Norway og Tele2 sliter

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Network Norway og Tele2 har planer om å bygge ut Norges tredje mobilnett, i konkurranse med Telenor og Netcom.

Utbyggingen er beregnet til å koste rundt 1,9 milliarder kroner, men de to selskapene sliter nå med å få på plass finansieringen, skriver Dagens Næringsliv.

De er ikke de første som får merke finanskrisen. I høst gikk operatøren MTU konkurs, deretter fulgte Ice.net, som siden har gjenoppstått med nye eiere.

- Vi har jobbet med å få finansieringen på plass lenge, og finanskrisen har ikke akkurat gjort det lettere, sier konsernsjef Harri Koponen i Tele2, til avisen.

Det er ikke bare finanskrisen som har gjort bankene usikre på finansieringen av et nytt mobilnett. Et vedtak i Post- og teletilsynet i høst gjør at Tele2 ikke kan kreve like høye termineringspriser som planlagt.

- Vi er svært misfornøyd. Vedtaket er i tråd med varselet fra juni i år og dersom dette skulle bli det endelige resultat, må vi revurdere vår bygging av et tredje mobilnett. Vi håper på en annen vurdering hos Samferdselsdepartementet, og vi vil følgelige påklage vedtaket til Samferdselsdepartementet innen treukesfristen, sa administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele 2 til Mobilen.no, da selskapet fikk avslag på sin klage før jul i fjor.

Klagen ligger nå til behandling hos Samferdselsdepartementet, og svar ventes en gang før sommeren.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen