Norge-sjef i Tele2, Haakon Dyrnes  er meget fornøyd med at de nå virkelig kan ta opp kampen med Telenor og Netcom.
Norge-sjef i Tele2, Haakon Dyrnes er meget fornøyd med at de nå virkelig kan ta opp kampen med Telenor og Netcom.

Network Norway kjøpt av Tele2

En halv million nye kunder gir selskapet nye krefter i markedet.

Tele2 og Network Norway har lenge samarbeidet om å utvikle Norges tredje mobilnett. Tidligere har Tele2 hintet til at de kanskje skulle trekke seg ut av Norge, men nå har de gjort helomvending.

Nytt mobilnett

Selskapene Orkla, Hafslund Venture II og Katalysator Telekom er blitt enige med Tele2 om et salg av deres eierinteresser i Network Norway, noe som tilsvarer 66,65 prosent av aksjene i selskapet. 760 millioner kroner skal dette ha kostet, og Network Norway er da verdsatt til 1 450 millioner kroner.

– Dette oppkjøpet gjør at Tele2 vil være den klart tredje største mobiloperatøren i det norske telekommarkedet, med over en million kunder, og dette gir selskapet de kreftene det trenger for sluttføre utrullingen av Norges tredje mobilnett, skriver Thomas Ekman, markedsdirektør for Norden i Tele2 ifølge dagensit.no.

Vil utfordre de store

I dag sitter Telenor på toppen med omlag halve mobilmarkedet i Norge og drøye tre millioner kunder, Netcom har rett under to millioner, mens Tele2 nå vil ha en million kunder.

– Jeg tror dette vil komme norske mobilbrukere til gode. Nå får de to store (Telenor og Netcom) nemlig en mye mer slagkraftig konkurrent med stort vekstpotensiale, sier Haakon Dyrnes, Norges-sjef i Tele2.

Les også: Telenor har funnet feilen i mobilnettet

(Kilde: dagensit.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen