Network Norway – mest for business

Network Norway – mest for business

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Norges tredje ”landsdekkende” mobiloperatør har foreløpig bare basestasjoner i Oslo og Bergen. – Vi konsentrerer oss om den mest attraktive delen av markedet, innrømmer Tor Anders Braun i Network Norway ovenfor Mobilen. – Først når volumet når over et visst nivå er det mer lønnsomt for oss å ha egne nett, sier han.

Kompetent gjeng
Det er færre enn ti personer i Network Norway som jobber med mobiltelefoni. Like vel satser selskapet på å bygge sitt eget GSM-nett. I første omgang bygges det ut der kundegrunnlaget er høyest, nærmere bestemt i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. – Vi er en liten men svært kompetent gjeng som hovedsakelig kommer fra andre operatører som Telenor og Netcom, sier Braun.

Vår bakgrunn gjør at vi ikke har en så bratt læringskurve som vi hadde ved etableringen av NetCom, sier Braun, som har sin bakgrunn nettopp i dette selskapet.

Kjappt etablert
Mobilnettet til Network Norway leveres av Siemens, og basestasjonene opererer i 900 MHz-båndet. Braun berømmer Siemens, som klarte å sette opp et kjernenett på rekordtid. – Det tok under seks uker fra vi hadde utstyret i kartonger til kjernenettet var oppe, sier han. – Men hvordan skal dere klare dere i konkurransen når dere ikke kan tilby 3G?
– Vi bygger utelukkende med EDGE-kapasitet. De eneste to tjenestene du ikke kan få med 2G er videotelefoni og kombinasjonen av tale og data samtidig. For øyeblikket trenger vi ikke noen 3G-lisens, sier Braun.

– Når det gjelder 3G-lisens er dette ikke viktig for oss nå, men det kan bli det. Det hele koker ned til et spørsmål om produksjonskostnader. Å bygge ut 3G i Oslo vil koste det samme som å bygge GSM. Så lenge det ikke lønner seg er det heller ikke aktuelt å sitte med en dyr 3G-lisens, sier Braun.

Venter med privatmarkedet
Å satse på å kapre privatkunder via Telepriser er ikke aktuelt for Network Norway ennå.  – Vi nekter ingen å bli kunde, men vi vil foreløpig ikke konkurrere med Telenor og Netcom om privatmarkedet. Vi vet hvilke ressurser det ville kreve, sier Braun.

I stedet prøver Network Norway å kapre bedriftskunder, og gjerne også virtuelle operatører. Den største kunden i dag er nettopp en virtuell operatør, Lyse, som også er inne på eiersiden i Network Norway. Network Norways kunder vil få samme dekning som Netcom, ettersom selskapene har en avtale som gjør at kundene kobles over på Netcoms nett når de er utenfor Network Norways dekningsområde.

Fleksible – Men hvorfor skal noen velge å kjøpe tjenester fra dere?

– Vi er små og kan være fleksible. Vi er tuftet på et selskap som har levert hussentraler i ca 20 år, og tilbyr en komplett løsning som kombinerer mobil, fastnett og IP på en ny måte. Med et helt nytt nett har vi også den nyeste teknologien, forteller Braun.

– Våre løsninger er kompatible med alt som finnes fra før, også om du har en PBX-sentral. Det ringer samtidig i mobiltelefonen og telefonen du har på pulten, og på sentralbordet kan de for eksempel kjøre en PC-applikasjon som viser om telefonen din er opptatt eller ikke, sier Braun.

Prismessig vil vi ligge under Telenor og Netcom. Ellers ville vi ikke hatt noen mulighet for å lykkes, sier Braun. 

Familieberdrift?
Om du mener din bedrift eller familie kan ha nytte av bedriftsløsningen (et alternativ til Fri Familie og Trådløs Familie) kan du bestille abonnement på Network Norways kundeservice, 09060.
Network Norway Mobil Basis

Her er Network Norways prisliste (prisene er uten mva.) 

Minuttpris til fastlinje telefon i Norge
Kr. 0,46
Minuttpris til mobiltelefon i Norge
Kr. 0,46
Minuttpris mellom mobilabonnement i bedriften
Kr. 0,00
Pris per SMS
Kr. 0,46
Pris per MMS
Kr. 1,46
Pris Data trafikk per Mbyte
Kr. 9,00
Månedspris per abonnement
Kr. 46,00
Etableringspris per abonnement
Kr. 96,00
Minuttpris viderekobling til NwN abonnement
Kr. 0,00
Minuttpris viderekobling til andre operatører
Kr. 0,46
Startpris per samtale
Kr. 0,46
VPN Pris (Mobil til NwN Fastlinje UT)
Kr. 0,30
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen