Nettverkslagring for hjemmet

Iomega satser på et lekkert ytre!
Iomega satser på et lekkert ytre!

Det er blitt stadig vanligere å ha mer enn én PC i hjemmet. En av de store ulempene med flere PC-er er at alle filer som lagres lokalt, kun er tilgjengelig for den ene maskinen.

Én løsning er å ha et hjemmenettverk der man deler filene med de andre maskinene, men da må den maskinen som har filene lagret være slått på for å ha tilgang til dem. Det samme gjelder en dedikert server, og det kan bli litt for komplisert for mange.

En nettverksdisk er redningen for mange. Med den kan man lagre alle bilder, filmer og musikk som man ønsker at samtlige maskiner skal ha tilgang til, og den bruker ikke mye strøm i forhold til en vanlig PC.

Enkel installasjon

Det er bare å plugge harddisken inn på ruteren man har hjemme, og den vil automatisk dukke opp som en nettverksstasjon på både PC og Mac. Den kan streame bilder, musikk og film direkte til spillkonsoller, bilderammer og det meste annet som henter media fra nettverket.

Man kan også koble en USB-printer til stasjonen, og selv velge hvilke PC-er som skal ha tilgang til gitte filer. På den måten kan alle i familien ha sine egne mapper.

Tilkobling til boksen skjer enten via vanlig nettverkskabel eller USB 2.0, det finnes én modell på 1 TB og én på 500 GB. Prisene ligger henholdsvis på 230 USD og 160 USD, som direkte oversatt blir ca. 1550 kr og 1100 kr.

Litt høyere pris når produktene kommer til Norge kan vi regne med. Noen norske nettbutikker har allerede listet 500 GB-varianten, og vil ha ca. 1400 kr for denne. Produktet ventes inn i starten av februar.

(Kide: Produktside)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen