Nettverkskamera

Ryktene har gått i over en måned nå, og endelig er Nikon P6000 offisiell. Ikke nok med det, det har faktisk blitt et spennende kamera også!

Nikon P6000 skal erstatte P5100 og får en rekke forbedringer over forgjengeren. Det merkes blant annet på vekta, som er hele 20% høyere enn på P5100, som heldigvis ikke veide all verdens i utgangspunktet, så P6000 ender opp på 240 gram pluss batteri og minnekort. For øvrig kan du sammenligne P6000 med P5100 ved å klikke her.

At Nikon med P6000 øker oppløsningen til hele 13,5 megapiksler interesserer oss egentlig midt i ryggen, spesielt med tanke på at forgjengeren også var utstyrt med alt for mange av disse, men da er det langt mer interessant at objektivet ser ut til å ha fått seg en kraftig overhaling siden sist også. Nå kan det nemlig vise til en vidvinkel som tilsvarer 28mm ved fullformat, og for at dette ikke skal gå så alt for mye ut over rekkevidden i andre enden har Nikon også utvidet zoomomfanget fra 3,5x til 4x, noe som tilsvarer 112mm brennvidde ved fullformat. Blenderverdiene er f2,7 ved vidvinkel og ikke så fryktelig imponerende f5,9 i tele-enden.

Ellers er mye det samme, eller nesten det samme, med P6000 som det var på P5100. det innebygde minnet er blitt redusert med 4 MB fra 52 til 48, skjermen har samme oppløsning som før men har fått 0,2 tommer ekstra (ca 0,51 cm), og så videre. Men noen hederlige unntak er det. Som nevnt i ingressen er P6000 utstyrt med Ethernet-port, og dette er så spesielt at vi måtte dobbeltsjekke med Nikon. Hva den brukes til vet vi ikke, men vi liker absolutt tanken på at den kan benyttes til overføring av bilder og så videre, men dette venter vi fremdeles på bekreftelse fra Nikon på.

Oppdatering:
Fra Nikon Norge har vå nå mottatt følgende oppklaring mht P6000s ethernet-port:
"... kameraet kan overføre bilder direkte til Nikon Picturebank for å ta lagre bildene online på My Picturetown. Dette kan da brukes som en backup funksjon. Dette ligner Wi-Fi funksjonen som er på våre ”c” (Coolpix connect) kameraer."

Det er en stor godbit til i P6000, og den har vi ventet med helt til slutt: Det har innebygget GPS. Hvor praktisk dette er vil vise seg, når vi vet mer om hvordan det påvirker batteritiden, hvor godt grensesnittet er, og så videre, men i utgangspunktet er vi svært positive til slike heftige ekstrafunksjoner på kameraer. Kanskje vi kan håpe på at det er på slike områder konkurransen vil foregå på i fremtiden, i stedet for antalle megapiksler? Desverre har Nikon i denne omgang bestemt seg for begge deler.

Nikon P6000 kommer i salg i Norge i midten av september, like før Photokina, til en veiledende pris av kr 4490,-.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen