Nettverk på Cebit

Flere produsenter valgte å annonsere nye produkter på Cebit. Blant annet lanserte Zyxel deres helt nye USG-serie. Modellene finnes foreløpig i tre forskjellige modeller. Den største modellen (USG 300) har 7 gigabit-porter, to USB-porter og PCcard-slott for 3G eller eventuelle fremtidige turbo-kort.

De mindre modellene har alt fra 5 til 7 porter i både 100 Mbps og 1000 Mbps utgaver. Også disse modellene har PCcard-plass for 3G-kort eller fremtidige turbo-kort.

USG-serien har det meste man kan ønske seg fra en brannmur med antivirus, antispam, IPS, VPN over IPSec, L2TP og SSL samt filtreringsmuligheter på applikasjonsnivå som utvides ukentlig. Det kommer stadig nye utgaver av IM og P2P-applikasjoner og systemer, som Zyxel oppdaterer sine definisjoner for ukentlig. Dette skal gi nettverksadministratoren bedre muligheter til å ligge i forkant av sine brukere.

Selv D-Link viste frem deres UTM-boks i form av DFL-860. Her var det svært lite informasjon å spore opp, men som de fleste andre utgavene av DFL-serien benytter D-Link seg av programvare fra den svenske produsenten Clavister. Clavister inngikk nylig et samarbeid med Kaspersky om antivirusløsningen, så det kan godt tenkes at D-Link går den samme veien.

Draytek viste også frem UTM-brannmurene sine. VigorPro 5500 er allerede annonsert. Denne modellen støtter 200 samtidige VPN-sesjoner. VPN-tjenestene som er støttet er PPTP, IPSec og L2TP. To 100 Mbps internettporter og fem interne gigabit-porter er tilkoblingsmulighetene. Antivirusbiten kommer med ett års abonnoment på Kaspersky inkludert, samt tre år på Drayteks egne. Totalt kan man da få fire år antivirusoppdateringer inkludert i innkjøpsprisen.

En kommende modell i VigorPro-serien er 5300VS. Denne har IP-telefoni på både analoge telefoner og ISDN-telefoner, samt mulighet for 802.11n-trådløse nettverk. UTM-funksjonaliteten vil være den samme som i 5500-serien. 5300 er noe begrenset med tanke på ytelsen og VPN-tilkoblinger i forhold til storebroren.

For de av dere som ønsker å utvikle programvaren selv fant vi en produsent som tilbyr maskinvare i alle mulige konfigurasjoner. Modellen på bildet kan ha opp til 16 gigabit nettverksadaptere, eventuelt kan man få dem med 10 gigabit-tilkoblinger eller fiber. Prosessoren i modellen ovenfor er fra Cavium. Dette er en MIPS64-prosessor med hele 16 kjerner. Hver av kjernene har en klokkehastighet opp til 600 MHz.

Portwell har også andre modeller som baserer seg på Xeon for de som heller ønsker det.

Om man ikke ønsker en så stor løsning finnes det mange svært små og hendige produkter. Sveitsiske Digital-Logic viste frem en knøttliten og passivt kjølt maskin med imponerende små dimensjoner. Hele kabinettet er 16,5 x 11 x 2,7 cm stort. Her har man en AMD Geode LX800-prosessor, Mini-PCI for trådløst nettverk, to nettverksadaptere, plass til CF-kort for lagring, samt 2,5 tommers intern harddisk. Strømforbruket er maks 10 watt. Man har også skjermutgang, 3 USB-porter og lydutgang og -inngang. Vekten på den minste utgaven er lave 500 gram. De har også en modell som er nesten den dobbelte høyden som har plass til et PCI-kort i tillegg. Den har også to seriellporter og videoinngang. Prisen på den minste modellen ligger fra rundt 300 Euro.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen