Nettverk over strømnettet på Cebit

Det finnes i dag mange produsenter av nettverksutstyr over strømnettet. Vi har tidligere testet utstyr fra Jensen og SMC som benyttet seg av forrige generasjon.


Intellon viste den nyeste brikken og en del forskjellige mer kjente produsenters utstyr. Blant annet annonserte Linksys sin utgave under årets Cebit-messe og tidligere har Devolo kommet med sin modell.

Intellons versjon av nettverk over strømnettet kalles Powerline AV. Netgear bruker en annen utgave og kaller sin Powerline HD. Disse er dessverre ikke kompatible med hverandre.

Ifølge Intellons representanter skal man kunne klare tett opp mot 100 Mbps nettverksytelse. De nevnte også ytelser mellom 30 og 40 Mbps på det gamle 85 Mbps-utstyret. Dette er et godt stykke over det vi klarte på våre tester (opp mot 25 Mbps), så vi antar at det norske strømnettet gjør sitt til at vi ikke kan klare resultater opp mot 100 Mbps.


Devolo viste også frem en utgave med et trådløst aksesspunkt innebygd, samt en musikkavspiller med phono-utganger. Disse skal være klare for salg i løpet av sommeren.

Vi har allerede fått tak i Devolo nettverksadaptere og vil ha klar en test i løpet av måneden.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen