Nettverk i alle former

HANNOVER (Hardware.no): Vi har tidligere i uken skrevet om Linksys WRT160N og WAG160N og 400 Mbps over strømnettet fra Devolo.

Når det kommer til nettverk over strømnettet, har også brikkeprodusenten DS2 en 400 Mbit/s-demo kjørende. Ytelsen DS2 oppnådde i reelle tester gikk opp til rundt 240 Mbit/s. Ifølge DS2 kommer ikke dette produktet til å være klar for salg før sent 2009, vi ble antydet den samme tiden fra Devolo.

Når det først er snakk om nettverk over strømnettet er det tre aktører som har hver sin løsning på 200 Mbit/s-utstyret, Intellon (som blant annet Devolo bruker), DS2 (som blant annet D-Link og Netgear bruker) og Panasonic som ikke har noen produkter her til lands. De jobber sammen om et utkast til en standard og skal i et standardiseringsmøte til uken hvor man håper å komme noen skritt videre som forhåpentligvis gir kompatible produkter i fremtiden.

Trådløst

802.11n er overalt, og noen av produsentene viser frem deres kommende dobbelbåndsprodukter. Disse produktene vil fungere på 2,4- og 5 GHz-båndene, noen samtidig, mens andre har enten eller. Fordelen med 5 GHz er at man får høyere ytelse med Intels innebygde 11n-kort, samt at det ikke er like overbelastet som 2,4 GHz. 5 GHz-båndene har tilgang på langt flere kanaler, noe som gjør at det passer langt bedre i tettbygde strøk.

Det er lenge siden D-Link annonserte DIR-855, og nå var den utstilt på Cebit. Dette er en oppgradert versjon av den gode DIR-655. Utbedringene er at man har lagt til en ekstra trådløs radio slik at man kan bruke 2,4- og 5 GHz-båndene samtidig. I tillegg er det en liten OLED-skjerm på selve ruteren som viser statusen til ruteren.

Netgear har tidligere lansert 11n med både 2,4- og 5 GHz-støtte, og produktene ser ut til å komme til Norge i løpet av kort tid.

Linksys er den siste av de store produsentene som foreløpig ikke har noen produkter for både 2,4 og 5 GHz i Europa. Ifølge Linksys skal det komme en WRT-610 i sommer, med den samme designen som de nye WRT160N og WAG160N.

Trendnet har også flere produkter som takler både 2,4 og 5 GHz, et aksesspunkt, en ruter og klientkort av diverse typer, inkludert USB.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen