Nettsamfunn danker ut e-post
Teknofil

Nettsamfunn danker ut e-post

Nettsamfunn er uten tvil på fremmarsj og stadig fler logger seg på for å holde kontakten med venner og bekjente. Det merker nå den gode gamle e-posten.

Nettsamfunn større enn e-post
Ifølge en rapport utarbeidet av Nielsen analysebyrå er nemlig bruken av nettsamfunn nå større enn bruken av e-post. Det vil si at du bruker nettsamfunn i langt større grad enn e-post for å holde kontakten med venner. Det er kanskje ikke rart med tanke på at folk for tiden benytter nettsamfunn for å dele bilder, opplevelser og meninger, ting det tidligere var enklest å dele via e-post.

Ifølge Nielsens analyse bruker vi hvert ellevte minutt av den tiden vi er på nett til å gå på ett eller flere nettsamfunn og alderen på de som deltar i slike samfunn kryper stadig oppover. Den raskest voksende gruppen er ifølge Nielsen personer i alderen 35-49. Facebook, det desidert største nettsamfunnet i Norge, sier selv at det er alderen 30+ som for tiden øker raskest.

En tredjedel av verdens nettbrukere er medlem
Norge ligger derimot langtfra i tet når det gjelder bruk an nettsamfunn. Brasil er det landet hvor nettsamfunn er mest populært. Hele 80 prosent av befolkningen som er på nett benytter seg av nettsamfunn og de bruker nesten en fjerdedel av tiden sin på nett på nettsamfunn. Spania kommer på andre plass med 75 prosent. Det globale snittet ligger på totalt 66,4 prosent.

Nielsen analysebyrå tror på ingen måte denne tendensen vil endre seg i tiden fremover.

- Sosiale nettsamfunn har blitt en fundamental del av den globale nettbruken. Mens to tredjedeler av verdens nettbrukere allerede har intatt nettsamfunnene ser vi ingen tegn til at denne tendensen er på vei til å bremse. Sosiale nettsamfunn vil fremover fortsatt være med å endre landskapet på nett og forbrukernes opplevelse av nettet, sier sjef for Nielsen Online, John Burbank, i en pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen