Nettradio rett i bilen
Teknofil

Nettradio rett i bilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Elektromessen Consumer Electronics Show (CES) starter om få dager i Las Vegas. Blaupunkt gir oss allerede nå en sniktitt på hva de vil presentere på messen i år.

Nettradio i bilen
I en pressemelding annonserer de nemlig at de vil vise frem verdens første nettradio laget for bil. I samarbeid med selskapet Minroam har de utviklet en løsning slik at du kan høre på nettradio selv når du er på farten. Det vil bety at du får tilgang til alle kanaler, også norske, samme hvor du er i verden.

- Det fantastiske med nettradio i bilen er den spesialdesignede brukeropplevelsen. Idag ønsker folk å sette seg i bilen og kjøre av gårde uten å måtte ta frem eksterne enheter og styre med ledninger for å få tilgang til musikk og informasjon. Miroamers samarbeid med Blaupunkt er den første sømløse funksjonen for nettradio. Ved å trykke på en enkel knapp kan folk nå få tilgang til både AM- og FM-stasjoner i tilegg til de utallige kanalene på nett, alt fra den samme bilstereoen, sier sjef for Miroamer, George Parthimos, i en pressemelding publisert hos Gizmodo.

Kan bli en dyr glede
Nettradioen vil fungere ved at radioen kobles opp til 3G-nett via et SIM-kort. Dette vil utvilsomt ikke bli billig om det skal benyttes et normalt telefonabonnement. Forhåpentligvis vil det komme på plass nye løsninger med for eksempel fastpris for bruk av nettradio i bilen når slike løsninger blir mer vanlige. Det trenger absolutt ikke ta lang tid, det har etterhvert kommet flere gode løsninger for nettradio i hjemmet som går utenom den tradisjonelle PC-en. At denne teknologien også kommer på plass i bilen er en naturlig utvikling.

Blaupunkt og Miroam sin løsning kommer også med USB-inngang, AUX-inngang og bluetooth-tilkobling slik at du enkelt kan koble andre enheter til bilstereoen. For eksempel skal du kunne koble din mobil direkte opp med anlegget og bruke det som en lett tilgjengelig handsfree.

Kilde: Gizmodo.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen