Nettradio inntar bilen

Nettradio inntar bilen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er et samarbeid mellom Blaupunkt og nettradiotjenesten Miroamer som har ført til lanseringen av de første internettradioene for bilbruk.

De to første modellene er avhengige av en ekstern 3G/HSDPA/HSPA-enhet, typisk en mobiltelefon, for nettilgangen. Forbindelsen gjøres via Bluetooth. Senere modeller vil trolig ha egen innebygget nettilgang.

Via nettet får man tilgang til tusenvis av kanaler, men det krever selvsagt at man har en stabil nettforbindelse der man kjører. Her til lands er dette langt fra noen selvfølge, iallfall ikke i mer grisgrendte strøk.

Blaupunkt New Jersey 600i
Blaupunkt New Jersey 600i

Radioene kommer også med en standard FM-mottaker, og er ellers utstyrt med telefonfunksjonalitet, inkludert adresseliste.

En smart mulighet med nettbaserte radioer kan f.eks. være å opprette spillelister i ro og mak på PC-en hjemme. Disse spillelistene lagres på nettet, hvorpå du kan spille dem av via nettspilleren i bilen.

Spiker i DAB-kista?

Mange spår at DAB ikke har nubbesjans mot nettradioene. Og det er liten tvil om at sistnevnte er overlegen når det gjelder utvalg og muligheter generelt. Utfordringen er tilgjengelighet og kapasitet i det IP-baserte nettet, men disse tingene blir jo stadig bedre.

De to Blaupunkt-radioene, Hamburg 600i og New Jersey 600i, blir tilgjengelig i løpet av 1. halvår av 2009. Prisen er foreløpig ikke kjent.

(Kilder: Electricpig, Wired)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen