Nettpirat dømt til nesten tre år i fengsel
(Bilde: iStockphoto/9950234)

Nettpirat dømt til nesten tre år i fengsel

Hard straff for piraten som fikk fem sivile politibiler på døra.

Philip Danks er navnet på en arbeidsledig 24-åring som i fjor sommer fikk uventet besøk. Fem sivile politibiler leverte ti politifolk og representanter for rettighetsorganisasjonen FACT på døren hans, på bakgrunn av mistanke om piratkopiering av en film.

Etter hvert ble mannen sluppet fri, men bare noen måneder senere kom et nytt raid, og både søsteren hans og hennes eks-kjæreste ble arrestert. Til slutt ble alle anklagene visstnok frafalt, og i mars i år fortalte Danks til Torrentfreak at det kom til å være slutten på historien. Der tok han imidlertid feil, og nå har han blitt dømt til 33 måneder i fengsel.

Streng dom med god grunn

Nesten tre år bak murene høres kanskje litt i overkant lenge ut for litt piratkopiering, men rettsdokumentene fra saken, som Torrentfreak har fått tilgang til, viser at Danks hadde flere skjerpende omstendigheter mot seg.

I utgangspunktet ble han nemlig tatt for å ha tatt opp en film på kino, og lastet den opp til nettet. Dette ble imidlertid utvidet da det viste seg at han solgte fysiske kopier av filmer han hadde kopiert, og på toppen av det hele var dette salget en praksis han hadde fortsatt med selv etter den første arrestasjonen.

– Danks er ansvarlig for både opptak, opplasting og distribusjon av filmen. Han brydde seg åpenbart ikke om konsekvensene av disse handlingene men han holdt på; kanskje i den tro at Internett ville sørge for at han ble anonym, uttalte direktøren for FACT etter dommen.

Både Danks og hans søsters eks-kjæreste, som hadde hjulpet ham med å få lastet opp kopierte filmer på nett, erklærte seg i retten skyldige i brudd på flere lovbrudd. Sistnevnte slapp unna med 120 timers samfunnstjeneste, mens Danks selv altså vil stifte et nærmere bekjentskap med innsiden av en celle de neste par årene.

Her hjemme er det også blitt bedre tilrettelagt for piratjakt:
Så lett kan du bli tatt for piratkopiering av film og musikk »

(Kilde: Torrentfreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen