Nettløsningene som må dø

På Internett kan du finne det meste mellom himmel og jord, men ikke alt ved Internett er skapt for å vare. Noen av nettets løsninger er det på tide at sier takk for seg, pakker sammen og tar en tidlig død. Cnet News mener disse er de fem største synderne innen nettløsninger.

Manuell oppdatering
De fleste har en eller annen gang gjennom sitt liv som nettbruker ønsket å få oppdatert innhold på nettsiden de befinner seg. Dette skjer utvilsomt ofte om du er innom forum på nett, nettsamfunn eller nyhetssider. For de som følger med på liveblogging er nettleserens refresh-knapp eller F5 utvilsomt ikke langt unna. Cnet mener derimot at dette konseptet er utdatert. Mye av poenget med Internett er å få oppdatert informasjon og det gjerne raskt. Å skape nettsider som oppdaterer seg selv er i dag ikke vanskelig, og det gjerne oftere enn hvert femte minutt.


Cnet ønsker seg hyppigere autooppdatering av nettsider. Spesielt ved liveblogging som her fra Apples siste event.

For de som leser sakte eller liker å ta seg god tid bør det selvfølgelig være mulig å slå av automatisk oppdatering påpeker Cnet.

Lagreknappen må dø
Mange nettjenester har i dag en lagringsknapp slik at du kan spare det du har skrevet inn. For eksempel har du slike muligheter i Gmail, men samtidig passer Google på at hvert ord du noterer lagres automatisk. Dette siste mener Cnet at alle nettjenester bør ha på plass slik at lagringsknappen kan fjernes en gang for alle. Dette bør gjennomføres både på nettjenester og programmer som installeres direkte på maskinen.


Floppydisken er død, lagreknappen bør gå samme veien.

Samtidig bør de også legges inn gode funksjoner slik at det er enkelt å gå både angre og gjenta det du fører ned via tastaturet.

Et utall innlogninger
Av sikkerhetsgrunner har mange nettjenester en funksjon slik at du må logge inn om du ønsker å benytte tjenesten. Det er derimot vanskelig å huske alle kontoene etter hvert. I stede bør det heller legges inn en sentral innlogning i nettleseren din og herfra kan du autorisere tjenester du vil ha tilgang til mener Cnet. På denne måten vil det bli langt enklere for brukere å komme seg inn i de utallige tjenestene på nett.


Etter hvert har det blitt mange kontoer på nett å holde orden på. Her bør det komme en bedre løsning.

Dette vil utvilsomt være en sikkerhetsmessig utfordring, men en start for å fjerne noe av innlogningstrøbbelet er om nettsider kan fjerne innlogning når dette er unyttig. For eksempel som når du skal legge inn kommentar på Cnets egne sider.

Nettsider som ikke passer formatet

Verden blir stadig mer mobil og nettet er med på utviklingen. Mange benytter etter hvert andre enheter enn datamaskinen når de surfer på nett. Utviklerne av nettsider må følge med på utviklingen. Å skape en enkel nettside tilpasset en dataskjerm er en trend som utvilsomt må dø. I stede må det utvikles sider som passer til både mobiler, GPS-er, MP3-spillere og andre enheter.


Nettsider som ikke har egne løsninger for mobil har ikke fulgt med på utviklingen den siste tiden.

Irriterende reklame

Det er lite som er mer irriterende enn reklame som tar over nettsiden du er inne på. For eksempel kan vi nevne reklame som blåser seg opp, eller som opererer interaktivt med nettsiden du er inne på. Det er spesielt irriterende med reklamesnutter som vises foran filmsnutter du ønsker å se. Ofte medfører dette at vi heller velger å stå over filmen og forlate hele siden. Et gammeldags reklameformat som passer for TV-sendinger passer ikke nødvendigvis like godt på Internett.


Reklamer som tar over nettsiden kan være ekstremt irriterende.

Har du noen trender eller løsninger på Internett som du irriterer deg over? Del de gjerne i kommentarfeltet under.


Kilde:
Cnet News.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen