Nettleseren til Chrome OS lekket

Glippen ble oppdaget raskt, og koden som ble lagt ut ble fjernet, men ikke før noen hadde lastet ned og tatt en kopi av koden. Det er fortsatt mulig å få tak i koden fra enkelte speil på nettet, i form av en .deb-pakke, som fungerer fint både på Debian og Ubuntu og vi har tatt en liten titt.

Kildekoden derimot er ikke lekket, noe som egentlig ikke er så rart siden Chrome ikke er åpen. Den åpne nettleseren heter Chromium.

Forskjellene fra nettleseren vi kjenner er ikke store, men den gir oss noen små hint om hvordan Chrome OS kanskje kommer til å bli. Øverst i venstre hjørne er det et nytt klikkbart ikon. Klikker man her blir man ledet til en innloggingsside som ber om en e-postadresse fra Google. Dermed er det ikke godt å si hva denne funksjonen skal være, siden slike adresser er reservert ansatte i Google.

Under innstillinger finner man nå noen nye valg tilknyttet Chrome OS, deriblant nettverk, trykkskjerminnstillinger og lignende. Det er også blitt gjort en del endringer i menyene. Nye valg er blitt lagt til, og enkelte eksisterende valg er flyttet.

Øverst til høyre finner man noen nye elementer som tyder på at Chrome-nettleseren kommer til å kjøre i fullskjerm som standard på Chrome OS: En klokke, en dialogboks for nettverksinnstillinger (som er i denne versjonen deaktivert), samt en batteriindikator (også denne deaktivert).

(Kilde: Gismodo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen