Nettlesere størst sikkerhetsrisiko


Kan det ligge mer bak enn bare en enkel kræsj?

En rapport utarbeidet og publisert hos Computing Technology Industry Association påpeker at nettleserne utgjør den største sikkerhetstrusselen mot Internett-brukere. I en spørreundersøkelse sendt rundt til omtrent 900 forskjellige bedrifter, fant man at nærmere 37 prosent på en eller annen måte hadde blitt utsatt for ett eller flere angrep gjennom nettlesere.

Tallet er ikke bare alarmerende høyt i seg selv, men representerer også en drastisk økning fra fjoråret da man landet på 25 prosent.

Dynamiske nettsider og individuelle innstillinger skal være en av de største truslene, ifølge John Ventator i CompTIA. Manglende utdannelse på grunnleggende sikkerhetsprinsipper i sammenheng med kraftige programmeringsspråk som kan gi direkte tilgang inn på lokalt system dersom man besøker visse nettsider, er en farlig kombinasjon.

I år ser situasjonen imidlertid ut til å endre seg for ormer og virus. Samme undersøkelse i fjor viste nemlig at 80 prosent av selskapene karakteriserte datavirus som den verste trusselen, mens man i år landet på 69 prosent. Nærmere 96 prosent av alle bedriftene hadde installert én eller annen form for anti-virus beskyttelse.

Internet Explorer er nok en av de mest populære nettleserene å "knekke", ettersom denne definitivt har størst markedsandel. Gode alternativer finner du bl.a. i Mozilla og norske Opera.

Kanskje en av de mest oppsiktsvekkende feilene i Internet Explorer ble funnet i fjor da det ble klart at én enkel linje i HTML kunne kræsje hele nettleseren. Denne "buggen" representerer neppe noen direkte sikkerhetsrisiko, men gir allikevel en interessant pekepinn på hvor enkelt det kan gjøres å sette i gang noe som egentlig ikke burde være lov.

<html>
<form>
<input type crash>
</form>
</html>

Du kan lese mer om den nevnte "buggen" her: Oppsiktsvekkende bug i Internet Explorer.

 

(Kilder: BugTraq, CompTIA, SecurityFocus)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen