Netthandelen stagnerer

Ifølge alle tidligere undersøkelser er nordmenn blant de ivrigste til å handle på nett. Nå ser derimot kjøpelysten ut til å kjølne.

Mindre netthandel
Om det har med finansiell uro å gjøre vites ikke, men nordmenn som ellers har vært ivrige til å foreta sine kjøp på nett ser nå ut til å roe ned bruken av kredittkort på nett. Ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) har andelen av nordmenn som handler på nett stått stille på 63 prosent siden i fjor. Reiser går derimot fortsatt unna som varmt hvetebrød på en kald vinterdag. Hele 71 prosent av alle som har brukt penger på nett det siste året har investert i reiser. Dette er en økning fra 65 prosent fra ifjor.


Stadig flere nordmenn kjøper reiser gjennom nett.

Les også: Nordmenn handler mest på nett.

Flere nettbrukere
Samtidig melder SSB at det er flere her i landet som tar i bruk Internett enn tidligere. 89 prosent av alle som bor i Norge har benyttet seg av Internett sammenlignet med 85 prosent fra året før. Dette er positive tall for politikerne. De har nemlig bekymret seg over at kun 66 prosent av alle i Norge som har tilgang til bredbånd velger å benytte seg av dette privat. Tallene fra SSB tyder på at mange er klar over nettets muligheter, men velger å ikke installere dette hjemme.

Les også: En tredjedel av Norge uten nett.

Det er ikke overraskende de unge i aldersgruppen 16 - 24 år som er ivrigst i bruken av nett. De er spesielt opptatt av å kunne bruke Internett til kommunikasjon. Ikke mindre enn 91 prosent av nettbrukere i denne aldersgruppen har brukt Windows Live Messenger og 18 prosent har opprettet sin egen blogg ifølge SSB.

Les også: Den store netthandelguiden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen