Netthandel sprengte den amerikanske børsen

Amazon.com sprengte i dag den amerikanske Dow Jones-indeksen med en verdiøkning på hele 26,95 prosent på sine aksjer. Aksjene har nå en verdi på 56,81 dollar i følge NASDAQ. 

Kursøkningen kom trolig som en følge av selskapets tall for 1. kvartal som ble lagt ut tirsdag kveld. Her la de frem en salgsøkning på hele 32 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Eksepsjonelt høy
Journalist i Finansavisen, Roland Berg Lie, karakteriserer økningen som eksepsjonelt høy.

- Amazon leverer en breddeportefølje hvor de ikke lenger bare selger bøker, men også klær, elektronikk og andre bruksvarer, forklarer han.

Han tror denne bredden i produkter har vært med å løfte Amazon sitt salg. I følge Lie har ikke selskapet sin aksjekurs ligget så høyt siden starten av 2004 da aksjekursen til selskapet lå på 57,18.

Store forventninger
Roland Berg Lie påpeker at Amazon har en høy prising i forhold til deres reelle fortjeneste. De ligger på denne skalaen langt over selskaper som Microsoft, Oracle og Google.

- Det er helt klart store forventninger til Amazon, dette medfører at deres prisning blir høyere enn inntekten tilsier, forklarer Lie.

Netthandelen som marked har med dette tatt et kjempesprang, i hvert fall i USA. Lie vil allikevel ikke storme til børsen for å kjøpe aksjer i norske selskaper. At Amazon sin oppgang vil ha noen virkning på netthandelselskaper her i landet ser han ingen grunn til.

Allikevel er det er nok ikke rart at grunnlegger og direktør for Amazon.com, Jeff Bezos, utaler i pressemelding

- Vi er fornøyd med selskapets sterke vekst.

Noe mindre er vel ikke å forvente.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen