«Registrer deg hvis du ønsker å følge en grav»
Teknofil
(Bilde: Nettgrav.no)

«Registrer deg hvis du ønsker å følge en grav»

Nettgrav.no vil la deg minne de døde digitalt for 550 kroner i året.

På nettsiden til den nye tjenesten Nettgrav.no, står det følgende: «Registrer deg hvis du ønsker å følge en grav». Konseptet går ut på at du skal kunne digitalisere det fysiske gravstedet, og dermed få anledning til å administrere graven via mobilen.

For eksempel betyr det at du kan bestille blomster og lys til graven via Nettgrav, og motta et bilde når det er på plass. I tillegg oppretter de en minneside hvor pårørende kan dele gode minner om den avdøde i litt mer private rammer enn eksempelvis Facebook.

– Nettgrav skal gjøre den fysiske graven lettere tilgjengelig. Å ha en nettgrav gjør det mulig å få lagt ned blomster og lys når man selv ønsker, og gir et felles rom i sorgen hvor pårørende kan dele og ta vare på minner, sier leder av Nettgrav, Are Kamark, i en pressemelding.

Først i Oslo

Noe av tanken bak den nye tjenesten er at mange har vanskelig for å besøke en grav fysisk, like ofte som en kanskje skulle ønske. Nettgrav samarbeider i første omgang med Gravferdsetaten i Oslo, samt flere begravelsesbyråer, om å levere de ulike tjenestene.

– Mange pårørende kontakter oss for å undersøke muligheten for om vi kan legge ned blomster eller tenne lys på gravplassen for dem. Frem til nå har ikke dette vært mulig for oss å gjennomføre. Vi mener derfor Nettgrav fyller et behov mange pårørende har, og ser frem til samarbeidet, sier Stein Olav Hohle, konstituert direktør for Gravferdsetaten i Oslo i pressemeldingen.

Det koster 550 kroner per år for medlemskap i Nettgrav. Dette gir deg tilgang til å bestille vedlikehold og tjenester digitalt, i tillegg til den digitale minnesiden. Bestilling av lys og blomster koster ekstra.

Dansk steinhuggeri tilbyr sine kunder å legge igjen en siste hilsen.
Nå får du QR-kode på graven »

(Kilde: pressemelding, Nettgrav.no)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen