Netthandelskjempen Amazon lanserer nå sin egen kortholder til mobil, og legger seg lavere i pris enn konkurrentene.
Netthandelskjempen Amazon lanserer nå sin egen kortholder til mobil, og legger seg lavere i pris enn konkurrentene.

Nettgigant lanserer kortbetaling til mobilen

Bruk nettbrettet som kasse og mobilen som betalingsterminal.

Nettgiganten Amazon.com lanserer nå kortlesere til mobiltelefon som gjør at hvem som helst kan ta betalt med kort. Tjenesten kalles Amazon Local.

Amazon lanserer også tilleggsutstyr som gjør at du kan bruke nettbrettet som kassasystem, og en liten skriver til kvitteringer.

Dermed kan hvem som helst sette opp sin egen lille butikk hvor som helst med mobildekning eller trådløst nett, og med relativt lave startkostnader i forhold til tradisjonelle løsninger.

Billigere enn konkurrentene

Brukerne betaler kun et flatt gebyr på 2,5 prosent, og behøver ikke binde seg til langvarige kontrakter. Dermed legger Amazon seg under konkurrentene i pris.

Amazons kortleser vil koste 10 dollar, 60 kroner, og er kompatibel med telefoner og nettbrett fra Samsung og Apple, i tillegg til Amazons egen Kindle-serie.

Med lanseringen blir kjempen Amazon en mektig, og sikkert brysom, konkurrent til eksisterende løsninger som Paypal Here, amerikanske Square, og svenske iZettle.

Amazon har vokst seg fra nettbokhandel til netthandelsgigant, og mange mener nå selskapet er blitt for stort og mektig. En rekke forfattere signerte nylig et opprop mot det de mener er Amazons forsøk på å dumpe prisen på e-bøker.

Les mer: Bruk mobilen til å ta betalt med kort

Kilde: The Verge, Amazon

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen