Nettflørting kan koste deg dyrt
Teknofil

Nettflørting kan koste deg dyrt

Er du av typen som liker å sende et lite blunk til dine nettvenner av typen ;-). I så fall må du nå spørre russiske Oleg Teterin om lov.

Tok patent på ;-)
Den russiske entreprenøren sier ifølge BBC at han har tatt patent på dette tegnet via russlands patentbyrå. Teterin sier han vil gå til sak mot firmaer som bruker tegnet i sitt varemerke eller i reklame.

- Lovlig bruk vil være mulig om det kjøpes en årlig lisens. Det vil ikke koste så mye kun noen titusen dollar, sier Teterin til den russiske avisen Kommersant ifølge BBC.

Reaksjonene på Teterins påstand har så langt vært av det humoristiske slaget. De fleste annser det hele som en gimmick og svært få tviler på at Teterin vil kunne tjene penger på et tegn som lenge har vært i bruk blant folk flest. Teterin på sin side mener tegn som :-), :) og ;) har såpass mange likheter med hans nye patent at han også eier retten til bruk av disse.


Vil ikke ramme nettflørting
Om du er glad i å benytte blunkesmiley med dine nettflørter står du likevel ikke i fare for å måtte betale dyrt til den russiske patentkjøperen. Han beroliger alle om at bruken av dette tegnet for vanlige folk ikke vil bli avgiftsbelagt.

- Jeg vil understreke at betaling kun vil bli obligatorisk for selskaper som forsøker å skape profitt på tegnet uten tillatelse fra patentholderen, sier Teterin til den russiske TV-stasjonen NTV, ifølge BBC.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen