Nettfilter til Windows XP

Microsoft har planer om å legge til en ny funksjon til Windows XP til sommeren. "Windows Live Family Safety Setting" er et nettfilter som kan brukes av foreldre og andre til å blokkere tilgang til uønsket innhold fra Internett. Denne funksjonen er allerede tilgjengelig i dag, men kun i forhåndsutgave for utvalgte betatestere. Et lignende filter blir innebygd i Windows Vista når det kommer til høsten.

Filteret vil kunne brukes både for blokkering av uønsket innehold fra Internett, og overvåking av nettvaner hos enkelte brukere.

Senere vil en ny mulighet bli lagt til dette filteret, nemlig "contact management", som skal gjøre det mulig for foreldre og andre å styre bruken av både e-post og lynmeldinger for sine barn.

Det finnes allerede mange alternativer som kan brukes til å blokkere uønsket innehold fra Internett. Noen av disse er Safe Eyes og Kidsurf fra Telenor.

En annen ting er om det egentlig er så lurt å bruke slike filtere som blokkerer barnets tilgang til et farlig Internett. Mange mener det er bedre å snakke med barna om dette, lære dem bruken av Internett, og ikke minst fortelle dem hva de bør gjøre når de finner skumle ting. Dette forutsetter imidlertid at foreldre vet selv hva de driver med, og at de selv er vant til bruken av Internett.

Farene på Internett handler forresten ikke bare om surfing på nettsider, men også om at barn kan bli lurt til å oppgi sensitiv informasjon og å ta kontakt med pedofile. På nettsidene nettvett.no og saftonline.no finner du en del veiledning og tips angående dette vanskelige tema.

Kilde: Cnet news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen