Nettets særeste tjenester

Web 2.0 har etter hvert blitt en viktig del av livet vårt. Brukergenererte nettsider som Facebook, Wikipedia og Youtube er nyttige sider hvor du kan dele både nyttig og unyttig informasjon med resten av verden. Men nettet har langt mer å by på og vi har funnet frem noen av nettets særeste tjenester.

Hvem skyder du øl?
Det er ikke alltid lett å holde oversikten over hvem som har kjøpt øl til deg eller hvem du har spandert øl på. Spesielt ikke når spanderingen skjer sent på kvelden. Derfor kan det være nyttig å ta noen minutter på nettstedet Foamee før du hopper til køys. På dette nettstedet kan du og vennen dine opprette hver deres profil og føre opp hver øl dere skylder hverandre. Eventuelt kan du gå for kaffe om du liker å holde deg nykter. På nettsiden er derimot den alkoholholdige varianten langt mer populær.


På Foamee kan du holde oversikten over alle som skylder deg øl.

Hold orden på husarbeidet
Føler du at du utfører alt for stor del av husarbeidet eller rengjøringen på kontoret? Tviler din familie eller kollegaene på påstanden? Chore Wars hjelper deg å legge fakta på bordet. På denne nettsiden kan du, din familie, ditt kollektiv eller dine kollegaer opprette profiler og lage en egen klan. Dere fører så opp hvem som til enhver tid gjør hva, og for vel utført innsats vil profilen din motta poeng. Poengsystemet kan så misbrukes som grunnlag for straff eller belønning.


Har du vasket do? Før det inn i Chore Wars så du sikrer deg poeng.

Nettsiden fører samtidig analyse over hva som faktisk blir gjort av arbeid og hvor ofte. Så hvis du lurer på hvorfor badet alltid ser skittent ut, så kan denne nettsiden fort gi deg svaret. På nettsiden kan du samtidig legge inn spesiallagde eventyr som for eksempel det meget spennende eventyret "å vaske gjennom kjøkkenskapene". Slike eventyr kan så belønnes med ekstra mange poeng. I følge nettsiden meget effektivt ovenfor barn, kanskje ikke like effektivt ovenfor eldre kollegaer.

Gjør ditt for naturen
Vet du hvor skadelig du er for miljøet? De færreste har egentlig oversikten over dette. Heldigvis kan nettet hjelpe deg å holde orden på dette. På Klimaklubben vil du kunne måle ditt CO2-utslipp. For de fleste vil nok dette i første omgang medføre dårlig samvittighet, men ved å sette deg egne mål og hente inn tips fra andre klubbmedlemmer vil du fort kunne senke ditt forbruk drastisk ved hjelp av denne nettsiden.


Klimaklubben vil trolig gi dårlig samvittighet for alle førstegangsbesøkende, men det er kanskje også på sin plass.

Et samfunn for strikkere
De fleste hobbyer har en egen nettside. De færreste har derimot en nettside like utviklet som den for de som liker å strikke og hekle. På Ravelry vil de som liker dette finne himmelen. Her deler brukerne tips og råd, legger ut strikkemønstre og viser frem sine siste kreasjoner. Her vil du utvilsomt finne en rekke gode tips for deg som i alle år har gitt familien hjemmestrikkede sokker.


Liker du å strikke? Velkommen til himmelen.

Drømmer du om Celine Dion?
I så fall er du ikke alene. Nettstedet Celine Dreams har spesialisert seg på drømmer om denne vakre sangeren. Ikke bare kan du sende inn dine drømmer, de blir i tilegg behørig analysert. Vi tviler derimot at det sitter noen profesjonell psykolog bak analysen. Om de vanlig dødeliges drømmer kjeder deg, så kan du også få lest analyser av Dions egne drømmer på nettstedet.


Drømmer du om Celine Dion? Da er du ikke alene.

Del dine matvaner
På nettet finnes det nok av steder som gir deg gode oppskrifter og hvor du kan regne ut hvor mange kalorier du får i deg på en dag. Food Feed bryr seg derimot lite om kaloriinnhold. På dette nettstedet deler du kun ganske enkelt hva du har spist. Om du vil kan du linke til en oppskrift eller to, men den jobben må du i så fall utføre selv. Selve poenget med nettsiden er ikke lett å se, men da kan du i hvert fall finne ut om det er mange andre der ute som deler dine sære matvaner.


På Food Feed kan du dele dine matvaner med resten av verden.

Nettstedene spesiallaget for kvinner
Vi menn slipper heldigvis unna, men kvinner får som regel en periode i måneden hvor de blir mindre hyggelige å ha med å gjøre. Nettet har på den positive siden løsningen for de som vil holde orden på denne perioden. Nettstedene My Monthly Cycles og Monthly hjelper deg og holde orden på når det er på tide og finne frem bind og tamponger. Du kan samtidig bruke nettstedene til å se når du er mest fruktbar, eller om det oppstår uregelmessigheter.


Monthly er nok en nettjeneste mest ment for det kvinnelige kjønn.

For gutta er nok disse tjenestene best egnet for å huske når i måneden de bør være ekstra hyggelige. Eller kanskje helst skygge banen helt.

Hold oversikten over sexlivet ditt
Lurer du på hvor mye tid du til sammen bruker på sex, eller hvilke ukedager du som oftest havner til køys? Nettstedet Bedposted er i så fall løsningen for deg. Her kan du føre opp hvem du har hatt sex med, hvordan, når, hvor, hvor lenge og ikke minst gi seansen karakter. Du vil så kunne betrakte ditt sexliv i sirlig utførte diagrammer. Hvor nyttig tjenesten er er usikkert, men bildene vi har sett tilsier at nettstedet er meget lekkert bygd opp. Foreløpig må du få invitasjon for å kunne bruke tjenesten, og heldigvis vil informasjonen du da legger inn ikke deles med alle andre brukere.


På Bedposted kan du få full oversikt over alt du foretar deg i senga sammen med andre.

De eneste klagene som så langt har kommet inn fra de som har testet tjenesten er at det kun er mulig å legge inn en sexpartner av gangen. Her skulle du altså uansett vært rimelig avansert for å sjokkere noen med dine diagrammer.

Kanskje nettets viktigste tjeneste
Dette er tjenesten du kanskje kan få mest nytte av, men som du trolig ikke vil la sjefen din få innblikk i. Rescuetime analyserer nemlig hva du bruker tiden på mens du sitter foran datamaskinen. Ved å laste ned et lite program samler denne tjenesten data over hvilke programmer og hva slags nettsider du benytter deg av. Via tjenesten skal du enkelt kunne se hvor mye tid du bruker på Facebook, Word, Teknofil eller unyttige tjenester som de nevnt over i løpet av en dag. Tjenesten er utvilsomt nyttig på mange områder, men om sjefen din skulle få fatt i dataene som lagres vil du trolig ligge tynt an. Det går utvilsomt mye arbeidstid med på unyttig surfing blant norske arbeidstakere.


Rescuetime er tjenesten du ikke vil gi sjefen din tilgang til.

Tjenesten er gratis for enkeltpersoner, men kan oppgraderes mot betaling.

Har du andre nettjenester du gjerne vil dele med oss og våre lesere?

Legg igjen kommentar nederst i artikkelen eller i vårt nyopprettede forum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen