Nettets mange muligheter
Teknofil

Nettets mange muligheter

De fleste vaner er vonde å vende og etter hvert har trolig de fleste utviklet noen nettvaner som har satt seg godt. For eksempel er det nok mange som bruker Gmail for å kommunisere, leser nyheter på noen få faste nettsider og bruker Windows Live Messenger for å chatte. Men nettet har et enormt utvalg av tjenester og nettsider. Techradar har satt samen en liste på hele 50 av de nyttigste. Her er noen av dem.

Del dine dokumenter med verden
Nettstedet Scribd er ikke som alle andre tekstbehandlingstjenester. Her kan du nemlig samtidig dele dine verk med resten av verden. Har du en bortgjemt lyriker i deg eller mener dine gamle skolestiler er verdig for publisering kan dette vare tjeneste for å se om drømmen kan bli virkelig.


Scribd fungerer som et enormt åpent bibliotek på nett.

Samtidig har tjenesten selvfølgelig allerede en rekke bøker, bilder og historier allerede klar til din fornøyelse. Tjenesten fungerer som et enormt bibliotek på nett og her kan du finne alt fra gamle bøker til upubliserte forskningsrapporter. Dokumentene du laster opp blir leservennlige og kan enkelt publiseres på eksterne nettsider, litt på samme måte som en Youtube-video.

Her kan du selv teste tjenesten Scribd.

Finn frem til dine filer på nett
Nettsiden Box gir deg enkel tilgang til dine viktigste filer uansett hvor du er i verden, så lenge du har en nettilgang. Tjenesten har en gratispakke med 1GB lagring, om du ønsker mer kan du kjøpe deg ekstra tilgang.

Selve lagringsplassen tjenesten tilbyr er ikke den største, men tjenesten gir deg samtidig mulighet til å redigere filer du har lastet opp. Om du vil gjøre om på både tekst og bilder kan du gjøre det her. Du kan samtidig, om ønskelig, dele dine filer med andre brukere og få tilbakemeldinger fra disse.

Du kan selv finne tjenesten på Box.net.

Listemani
Er du glad i å lage lister? I så fall er nettsiden Blist noe for deg. Her kan du sette opp lister over ditt favorittlag, årets beste bøker, filmer du ikke har sett eller arbeidsoppgaver som må utføres. Listene kan så deles med venner og kjente som kan brodere videre om de ønsker det.


Blist er nettsiden for deg som elsker lister.

Listemanien i Norge har lagt seg noe nå som alle har lagt fra seg Erlend Los bok Naiv.Super, men Blist kan kanskje igjen vekke lysten hos deg.

Her finner du tjenesten.

Gi liv til teksten
Om du planlegger en presentasjon og er grundig lei av fontene du finner i Word, så er Da Font nettsiden for deg. Her finner over 8000 forskjellige fonter som du kan laste ned til gratis bruk.

Ypperlig om du vil skape liv i dine presentasjoner, eller skal lage en plakat for et arrangement.

Her kan du selv bla gjennom og lasten ned fontene.

Hold oversikt over deg selv
Nettsamfunn har kommet for å bli og nettsamfunnet Sosauce forsøker å tilføre det lille ekstra. Her kan du både dokumentere ditt eget liv, legge opp bilder, spille spill med andre brukere og dele det hele med alle andre. Formålet med siden er ifølge den selv å gi deg en mulighet til enkelt å dokumentere ditt liv, og kunne dele dine opplevelser med andre.


På Sosauce kan du blant annet dokumentere dine egne reiser, eller titte på andres.

Sosauce er ikke alene om å tilby slikt, men de gjør det på en svært enkel måte uten større innsats fra din side. på denne måten skal du enkelt kunne se tilbake på ditt liv om 20 år og se alt du faktisk har opplevd. Eventuelt føle deg utrolig mislykket.

Her kan du selv prøve ut tjenesten.

Om du vil lese om fler av nettets muligheter kan du lese om disse og 45 andre nettsider hos Techradar
.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen