Nettets far snakker om Google Wave


Bilde: Wikipedia

Vinton Cerf er blitt kalt en av internettets grunnleggere. Han har blant annet jobbet med utvikling av TCP/IP-protokollene som danner grunnlaget for nettet.

Cerf har siden 2005 jobbet for søkegiganten Google, og har blant annet vært ansvarlig for utvikling av tjenesten Google Wave, en tjeneste som vi tidligere har sniktittet på.

Kommunikasjon i sanntid

Cerf ble nylig intervjuet av den svenske nettsiden Internettworld i forbindelse med et besøk på Ingenjörsvetenskapsakademin i Stockholm, og snakket blant annet om Google Wave som selskapets nye kommunikasjonsplattform.

– Google Wave dreier seg om kommunikasjon i sanntid, og minner litt om måten Twitter fungerer. Hensikten med tjenesten er å knytte sammen flere forskjellige kommunikasjonsmetoder, eksempelvis e-post, lynmeldinger, blogger og videoer. Alt skal kunne knyttes sammen i sanntid, sier Cerf.

Cerf innrømmer at han er overrasket over fremgangen til tjenester som Twitter, men han ser nytteverdien i formidling av raske, korte meldinger når noe viktig skjer.

Men selv om sanntidskommunikasjon er veldig aktuelt i dag og blir det i tiden fremover, mener Cerf at tjenester som e-post kommer til å overleve.

Noe stort på gang?

– Den nye tjenesten er i en usikker fase akkurat nå, fordi vi er ikke sikre på hvordan den kommer til å bli mottatt eller brukt, men jeg tror mange kommer til å bli overrasket over Google Wave, og konsekvensene av den nye tjenesten sier Cerf.

Vinton Cerf vil foreløpig ikke røpe når Google Wave kommer til å bli lansert

(Kilde: Digi.no, Internetworld.idg.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen