Nettets beste butikker

Netthandel har etter hvert blitt stort og stadig flere oppdager at netthandel ofte lønner seg i forhold til vanlige butikker. Ikke minst slipper du å bevege deg opp fra stolen og trave rundt i timesvis. Her er noen av nettets beste og særeste shoppingsteder, og den beste har vi selvfølgelig spart til slutt.

Les også: Den store netthandelguiden.

Har du noen favorittbutikker på nett? Del de gjerne med oss og andre lesere i kommentarfeltet under artikkelen.

Nettets fantastiske muligheter
Det er ikke rent lite du kan få tak i på nett. Om du er ute etter film, musikk og bøker, så er mulighetene enorme. Men om du også er ute etter spesialsydde dresser eller spesialdesignede stoler, så finner du nok det også. Det du som norsk kunde på utenlandske nettsteder må være oppmerksom på er tollavgiften. Denne kan fort bli skremmende høy om du bestiller varer til høy verdi. I tilegg tar firmaet som sender varen for deg et tollgebyr om de fortoller varen. Det hele kan derfor bli en dyr opplevelse om du ikke er oppmerksom.


Varer fra utlandet må fortolles, men varer under 200 kroner går igjennom tollfritt.

Varer for under 200 kroner kan derimot innføres tollfritt. Flere nettbutikker er såpass kundevennlige at de frakter varene portofritt. Så om du ønsker flere varer, kan det fort lønne seg å bestille de enkeltvis slik at du slipper å fortolle forsendelsene. Bøker kan uansett importeres tollfritt for personlig bruk.

Mer om tollreglene ved netthandel kan du lese her
. Eksempler på beregning av toll kan du lese her.

Så hvilke hemmeligheter skjuler nettet?

Eksklusivt undertøy
For deg som er glad i klær finnes det en rekke butikker å tråle gjennom. På grunn av tollreglene og det faktum at klær sjelden blir billigere enn 200 kroner, så er det neppe all verdens å tjene på å handle i utlandet. Men om du er ute etter noe litt spesielt, så er mulighetene klare.

Til stor forargelse for norske menn, og sikkert en del kvinner, så har butikken Victoria Secrets holdt seg borte fra norske gater. Det betyr likevel ikke at du ikke kan gå til innkjøp av noen av butikkens eksklusive klær. Via deres nettsider er det nemlig fult mulig å bestille både bryst- og hofteholdere. Prisen er derimot ikke billig, men det er neppe for å gjøre et kupp at du tar turen til denne butikken. Eventuelt kan du melde deg inn i denne Facebook-gruppen, og stase på at den for gjennomslag for sitt standpunkt.

Her kan du finne utvalget Victoria Secrets har å by på.


Victorias Secret stenger ikke butikken på tross av finansuro.

Om du derimot syns det blir litt vel mye avgifter her for å se bra ut i nesten avkledd tilstand, så vil kanskje heller nettsidene til La Senza holde lenge. De har mer enn nok av samme utvalget som Victorias Hemmeligheter, og at varene sendes innenlands er nok et stort pluss.

Designklær på nett
Men det er nok ikke bare undertøy som står på handlelisten for de klesinteresserte. Nettbutikken Asos.com har spesialisert seg på å føre designerklær for en rimelig penge. Nå skal jeg ikke skryte på meg innsikt i verden for designerklær, men nettsiden har fått gode omtaler i flere magasiner og aviser. Et ekstra pluss er at nettsiden har rettet seg mot norske kunder, du kan derfor velge å se prisen på antrekkene i norske kroner slik at du slipper å regne om fra britiske pund. Tollavgiften slipper du derimot ikke unna.

Netthandelen Asos finner du her.

Svensk utsalg
Den svenske butikken Tjallmalla har også et godt utvalg i interessante klær for begge kjønn. Butikken er kanskje ikke rimelig, men om du følger med så legger de ut alle tilbudene sine på nett. Du kan dermed fort ende opp med et lite kupp.

Tjallmalla sin butikk på nett finner du her.


Svenske Tjallmalla legger stadig ut gode tilbud på nett.

Sminke for en billig penge
Mens vi først er inne på temaet klær og design kan vi like så godt slenge på noen tips om hvor du finner sminkeproduktene du ikke klarer deg uten. Nettsiden Lookfantastic er en slager hos flere kvinner. Her skal du finne alt innen kosmetikk for en billigere penge enn det du får i norske butikker, selv når frakten regnes med. Om dere er flere som slår dere sammen kan det hende at et storinnkjøp blir et rent kupp her.

Her finner du netthandelen Lookfantastic.

Krimskrams på nett
Heldigvis er det ikke bare klær og sminke som selges på nett. Om du ikke er helt sikker på hva du er ute etter, eller rett og slett vil ha litt av alt fins det flere sider hvor du kan lete rund. Nettsiden Magasi påstår de er netthandelen med noe for alle, og det er ikke langt fra sannheten skal vi tro utvalget de stiller med. Her finner du alt fra platespillere til hundeklær. Mangler du en frontlykt kan du også lete her. Kvaliteten på produktene varierer utvilsomt, men på den gode siden er denne netthandelen norsk, så da sparer du deg i hvert fall for tollen.

Her finner du Magasi sin krimskrams netthandel.


Du finner det meste på nettbutikken Magasi.net.

Velkjente Amazon
Ellers er Amazon en evig slager. Her finner du det meste mellom himmel og jord. Amazon er nok mest kjent for bøker og flere studenter har oppdaget at prisen for pensumbøkene fort blir billigere om de bestilles gjennom denne nettsiden. Om du i tillegg er oppmerksom og velger selskapets engelske side kan du også spare litt på frakt. I utgangspunktet sender Amazon kun bøker, filmer og CD-er internasjonalt, men til Norge sender de også smykker sportsutstyr, dyreutstyr, klokker, verktøy, sko og noe elektroniske produkter.

Her kommer du inn på Amazons engelske side.

Bøker for de smale
Amazon er langt fra de eneste som selger bøker, men de er fort de billigste. Det er derimot ikke alle bøker du vil finne på Amazon. En god kilde til litteratur litt utenfor allfarvei i Norge er den velkjente Tronsmo bokhandel som selvfølgelig har sin egen netthandel. Her finner du det meste innen tegneserier, faglitteratur og skjønnlitterære bøker som ikke nødvendigvis kommer på media forsider.

Her er Tronsmos netthandel.


Audiatur er bokhandelen for deg som leter etter poesi og ukjent faglitteratur.

Om du graver enda dypere i nettets muligheter finner du derimot enda mer muligheter. For den som er glad i poesi og ukjent faglitteratur er nettbokhandelen Audiatur et ikke rent så lite funn. Denne norske netthandelen drives ifølge siden selv på idealistisk grunnlag med formål om å fremme litteratur som ellers får lite oppmerksomhet. Her kan du fort finne din nye til nå ukjente favorittbok.

Audiatur sin bokhandel finner du her.

Musikk og film
Det du derimot finner mest av på nett er utvilsomt netthandler for film og CD. Her finnes det en rekke butikker å velge mellom, og det spørs om du vil finne noen utenlandske som er billigere enn det du har i norske butikker. På den positive siden koster en CD eller en enkelt film sjeldent over 200 kroner, her kan du dermed lett omgå tollen. Noen av mulighetene her er Play.com som leverer gratis, eller CDwow.com som heller ikke tar betalt for frakt.

Om du derimot vil ha musikk som går litt utenfor mainstream så er CDbaby.com alle musikkelskeres våte drøm. Søstersiden Filmbaby.com passer derimot bedre for de som vil ha underholdningen visuelt.


Filmbaby fører filmene du neppe ser på kino i Norge.

Musikk i den legale gråsonen
Om du derimot ikke er interessert i selve CD-en, men mest glad i musikken, så er MP3sparks et godt sted å lete. Denne nettsidens lovlighet er omdiskutert og forgjengeren allofMP3 måtte legge ned etter pålegg fra russiske myndigheter. Selv hevder nettsiden de har sitt på det tørre når de selger musikk til en tiendedel av det du må betale på norske musikkbutikker, og det helt fritt for sperrer.

Mp3sparks forholder seg til russiske regler og kan derfor selge musikk til denne prisen og enn så lenge er det ingen norske lover mot å kjøpe musikk i russland. Her kan du altså fort få tak i langt billigere musikk en på norske nettsteder.


MP3sparks er omdiskutert, men det er ingen norske forbud mot å handle musikk i Russland.

Tilbehør til tohjulingen
Men nettet har langt mer enn musikk, film, bøker og klær å by på. Det finnes en butikk for det meste. De motorsykkelinteresserte kan for eksempel sjekke ut Ermaxuk om de vil pynte på tohjulingen. Det samme gjør nettsiden Freestreetdesign.

Og mangler du noen bolter, så vil Bikebolts gledelig sende deg et sett eller to over Atlanteren langt billigere enn det du vil betale ved en service. Bare pass på å få de rette boltene til din sykkel. Å returnere skruene og bestille nye kan fort bli omstendelig.


Pimp your bike via nettet.

Hva med litt sjonglørutstyr?
Tydeligvis finner du det meste på nett. Dette er kun et lite utvalg av mulighetene der ute. Om du selv mener du er glad i det sære, så har du helt sikkert en skare på nett som er interessert i det samme som deg. For eksempel skal det ikke være lett å finne sjonglørutstyr her i landet. I utlandet finnes det derimot en rekke butikker å velge mellom.

Godtebutikken for teknofile
Men den beste butikken har vi selvfølgelig spart til slutt. For den som er interessert i data og elektronikk er det mange tilbud her i landet og det skal ikke mye til for å få en komplett og god maskin til 1600 kroner. For den som virkelig er glad i dingser og elektronikk er det likevel kun en butikk som gjelder. Netthandelen Dealextreme er basert i Hong Kong og har det meste av elektronikk. Her finner du utvilsomt mye av ymse kvalitet, men om det er teknologi som gjelder er dette som å komme i godtebutikken når det er utsalg på smågodt. Dealextreme er samtidig så pass hyggelige at de sender portofritt til hele verden.

Nettets godtebutikk for de teknofile finner du her.

Har du selv noen nettbutikker du bruker jevnlig og som du gjerne vil dele med andre? Legg igjen kommentar i kommentarfeltet nedenfor.


Dealextreme har det meste innen teknologiske produkter. Hva med en penn som gir støt?

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen