Nettet utfordrer kokebøkene

  • Endret
- Nettet kan på sikt bli en alvorlig konkurrent til tradisjonelle kokebøker, sier Elin Skeie, prosjektleder for mat.no, et nettsted som drives av de fire opplysningskontorene i landbruket. Skeie mener en viktig årsak til matkanalenes suksess er tilgjengeligheten og mulighetene for interaktivitet. Mat.no er nylig relansert, og det er nettopp dette som er satt i høysetet. Surfer på jobben - Internett er enestående som informasjonskanal fordi det er mulig å lagre enorme mengder informasjon. Dette gir store muligheter, men setter samtidig store krav til informasjonsstruktur. En av de viktigste utfordringene ved relanseringen til mat.no var å systematisere informasjonen på en måte som gjør den presentabel, navigerbar og lett tilgjengelig for brukeren, sier Skeie. Hun mener internett har flere fordeler framfor tradisjonelle kokebøker.

- For eksempel er det mye lettere å finne fram til en oppskrift på nettet. Med få tastetrykk finner du fram til ønsket rett, i stedet for å måtte bla gjennom mange kokebøker. Mat.no inneholder nesten 2000 oppskrifter, så det er liten risiko for at du ikke finner det du er leter etter. Det er også muligheter for å endre antall porsjoner i oppskriften, slik at ingredienslisten oppdateres i forhold til hvor mange personer du skal lage retten til, sier Skeie.

Gratis tjenester
- Mange steder kan du også lage din egen online kokebok med favorittoppskrifter eller sette opp handlelister. I tillegg har en del sider også dybdestoff om mat og mattradisjoner for den som er interessert, sier hun, og opplyser at trafikken på mat.no har en klar topp mellom klokken to og klokken fire på hverdager.

- Dette er nok folk som sitter på jobb og lurer på hva de skal ha til middag. Mat.no har en handlelistefunksjon som legger sammen mengden av de ulike ingrediensene i hver enkelt oppskrift du velger. Da kan du printe ut en fiks ferdig handleliste før du går fra kontoret, sier Skeie.

En annen viktig årsak til nettets suksess som inspirasjonskilde for hobbykokker, er at matkanalene som oftest er gratis, mener rådgiver Rune Eilertsen i MMI.

- Internett kan komme til å endre nordmenns matvaner. I dag er det veldig enkelt å få impulser til nye matretter eller andre måter å bruke tradisjonelle råvarer på, sier han.

(Pressekontoret)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen