Nettet trenger ny HTML-standard

Organisasjonen World Wide Web Consortium (W3C) har som oppgave å utvikle standarder og retningslinjer slik at verdensveven kan utvikle seg videre. En av disse standardene er naturligvis HTML, altså markeringsspråket som brukes til å lage nettsider.

HTML Working Group

Dagens HTML-standard er HTML 4.01, og denne har stått uendret siden 1999. Nå mener W3C-organisasjonen at det er på tide med endringer, og har i den forbindelse opprettet en ny arbeidsgruppe. Gruppen har som mål å bli ferdig med å utvikle et nytt HTML-forslag i år 2010.

Deltagelse i den nye arbeidsgruppen er i utgangspunktet åpen for alle, men W3C inviterer nå utviklere til å hjelpe til med å utvikle HTML for fremtiden. Dokumentet for gruppen finner du på w3.org.

Blir det HTML 6.0?

Ifølge Betanews vil det nye versjonstallet bli HTML 6.0, men W3C-organisasjonen jobber i utgangspunktet ikke med tallet 6.0. Den nye versjonen blir nok uansett et kvantesprang i forhold til dagens HTML 4.01.

Den spede start

Det var Sir Tim Berners-Lee som startet det hele 1993. HTML hadde da meget enkle former av strukturert markeringsspråk, og evnen til å lenke til hva som helst på nettet. Det er enkeltheten og åpenheten som har bidratt til den suksessen web er i dag.

Men nå skal altså tiden være inne for å videreutvikle HTML. Les mer om Berners-Lees visjoner i hans blogg.

Se også pressemeldingen fra W3C.

(Kilder: eWeek, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen