Nettet kan avsløre deg

Ifølge Forbruker.no tar enkelte rekrutteringsfirmer gjerne i bruk søkemotoren Google for å "kvalitetssikre" kandidater som er aktuelle for et jobbintervju. Google kan brukes til å se hva en jobbkandidat står for og i hvilke sammenhenger vedkommende har opptrådt.

Har du vært aktiv på Internett og ikke tenkt mye på hva du skriver, kan dette brukes mot deg i en jobbsøkeprosess. Det kan gjelde blogger, nyhetsgrupper eller chattegrupper du har deltatt i. Chatterom kan være offentlige rom hvor alle kan søke og lese meldingene.

Ingar Narvhus i rekrutteringsfirmaet Hudson, innrømmer overfor Forbruker.no at de bruker Internett for å sjekke ut jobbkandidater. Han advarer fremtidige jobbsøkere å legge ut informasjon og bilder på Internett. De kan komme til å angre på dette senere.

Bilder og tekster som legges ut på Internett, kan ligger der i lang tid fremover. Selv om dette blir slettet på ett sted, kan informasjonen ha vært kopiert til et annet sted.

Jens Petter Heyerdahl fra ISCO Group AS har et konkret eksempel hvor de skulle intervjue en mann som virket stødig. Det viste seg at vedkommende hadde etterlatt seg tvilsomme uttalelser i et chatterom, og dermed gikk han glipp av intervjuet.

Kilde: forbruker.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen