Nettet ett skritt nærmere Nobels Fredspris

Tidligere i vinter kunne vi melde om at vårt alles kjære Internett var nominert til Nobels Fredspris 2010 av den italienske utgaven av Wired. Men som også noen av våre lesere påpekte kan egentlig ikke hvem som helst nominere kandidater til fredsprisen.

Internettets nominasjon har dog fått flere sterke støttespillere - ifølge BBC blant annet Shirin Ebadi som fikk fredsprisen i 2003 (og derfor også har nominasjonsrett), samt Nicholas Negroponte, mannen bak One Laptop Per Child. Vi her i redaksjonen drister oss også til å nevne Giorgio Armani, som i det minste kan kle opp Internett til en eventuell seremoni.

Må vente til 8. oktober
Internett er nå offisielt en av de 237 nominerte til prisen. Antallet er rekordstort og betyr stor kokurranse mot mange veltalende mennesker. Men msnbc minner oss om at det ikke alltid er personer som vinner. Som eksempler trekker de frem UNICEF (FNs hjelpeorganisasjon for barn) som vinner i 1965, og i 1985 gikk fredsprisen til International Physicians for the Prevention of Nuclear War.

Hvem som får Nobels Fredspris og summen på 10 millioner (svenske kroner) offentliggjøres 8. oktober. Frem til da er det vel bare å vise sin støtte.

Kilder: BBC, msnbc

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen