Nettet er reddet

I all hemmelig har eksperter vært svært bekymret for nettets fremtid de siste månedene. Et sikkerhetshull i selve Domain Name System (DNS) kunne gitt hackere lett tilgang til store mengder av verdens maskiner. Heldigvis er faren nå over.

Jobbet siden mars
Feilen ble først oppdaget i mars i år. Siden da har det blitt jobbet på spreng for å fikse problemet.

- Vi hadde flaks med akkurat dette problemet, for det er et sentralt problem i selve nettets design. Det kan ramme alles nettverk, men selve løsningen viser ikke direkte hva vi har rettet opp. Det tok noen timer å finne problemet og et par måneder å rette det opp, sier forskeren Dan Kaminsky som først oppdaget problemet, ifølge Chicago Tribune.

Folk mister nettilgang
Heldigvis var det ingen med uærlige hensikter som oppdaget problemet før det ble fikset. Men ifølge BBC er det nå flere av verdens nettbrukere som nå har problemer med å logge seg på nett. Det er spesielt de som benytter seg av brannmuren Zone Alarm fra selskapet Checkpoint. De har nemlig ikke klart å oppdatere sine systemer for de endringene som har blitt gjort i Microsofts operativsystem for å møte endringene som har blitt gjort på nett.

Microsoft aelv la i går ut sin siste sikkerhetsoppdatering som blant annet fikser deres operativsystem slik at sikkerhetshullet som ble funnet på nett ikke kan utnyttes via deres systemer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen