Nettby hacket igjen
Teknofil

Nettby hacket igjen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
For en tid tilbake siden meldte Teknofil at flere brukernavn og passord fra nettsamfunnet VG Nettby var lagt ut på nett. En 16 år gammel gutt påstod han hadde hacket seg gjennom Nettbys system. Nå er nettsamfunnet igjen angrepet, denne gangen med enda verre følger for brukerne.

Les også: Slik hacket jeg Nettby.

Flere opplevde stor pågang
Ifølge VG selv har nemlig ukjente personer maktet å komme seg inn i kontoene hos flere av Nettbys brukere. Her hadde brukerne blitt trukkert for såkalte Nettby Max medlemskap som koster 30 kroner stykk. Flere brukere har opplevd at pengene har strømmet ut.

- For en halv time siden gikk min datters Nettby amok. 11 ganger poppet det opp på skjermen: «Din Nettby-konto er konkurs. Takk for pengene.» Etterpå kom det 11 SMS-er med meldinger om dette fra Nettby.no. Vi har nå sjekket med flere av venninnene hennes, og flere opplever akkurat nå det samme, skrev en bekymret forelder til VG mandag kveld.Ifølge Nettby er det i alt 112 brukere som har blitt rammet. Tilsammen har de blitt trukket for Nettby Max-medlemsskap for mellom 45.000 og 60.000 kroner. Dette beløpet skal i utgangspunktet trekkes via brukernes mobilregning.

Sikkerhetsbrist medførte virusspredning
Det er en sikkerhetsbrist i Nettby sitt system som har medført problemet. En ukjent person har oppdaget at det kan legges inn javascript i profiltekstene. Denne javascripten har så kommet seg inn i brukernes kodesystem. Denne scripten har så spredd seg som et virus ettersom brukere har besøkt hverandre.

Nettby sin administrasjon jobber nå med å fikse opp i feilen og de lover at ingen av de berørte vil lide noen økonomisk belastning.

- Alle som har fått max, enten i gave eller blitt påtvunget kjøp til seg selv, vil få beholde disse max-medlemskapene. Nettby vil deretter enten slette alle kjøp, slik at dette ikke kommer på mobilregningen til de som er rammet, eventuelt tilbakebetale hver enkelt bruker. Uansett skal ingen lide noen økonomiske tap på grunn av feilen som har skjedd, sktår det å lese på Nettby sine sider.

Nettby selv omtaler hendelsen som en liten katastrofe.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen